Yorn, Hannelore.
Volledig scherm
PREMIUM
Yorn, Hannelore. © Photo News

1 kind op de 3 voelt zich niet gehoord door familierechter bij echtscheiding: “Als ze écht zou luisteren, wordt mevrouw de rechter een mens”

Amper één familierechter op de drie gaat altijd in op de vraag van kinderen jonger dan twaalf om gehoord te worden als hun ouders gaan scheiden. Zij zijn daar nochtans toe verplicht. Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens: “Dit moet anders. Het kind weegt te licht.”

8 reacties

 • Johan Janssen

  1 maand geleden
  Inderdaad dan hoor je ministers niet roepen dat het welzijn van kinderen belangrijk is alleen als ze kunnen scoren op tv met hun leugens dan staan ze er.
 • Jan Van de Velde

  1 maand geleden
  Wie denkt dat men echtscheidingen en hun gevolgen met nog meer regeltjes en belastinggeld kan oplossen, drome lustig verder.
 • eric michiels

  1 maand geleden
  Ik herinner me nog steeds "levendig" dat moeders Wetterens Advocaat , ons , mijn minderjarige broer én ikzelf opriep als getuige tenlaste van vader . Toen mocht dat blijkbaar "wettelijk" ook al niet , maar toch vond dé raadsman het - nutteloze - nodig . Ook hier faalt dé Politiek reeds een "eeuwigheid" want waar ik het nù over heb gaat terug tot de 2de helft van 1960 dé "bloeiende" periode voor Advocaten/Politiekers , wetende dat "ze" mensen voor de aap hielden ! Michiels Eric
 • Reinhold Gouwy

  1 maand geleden
  Een rechter luistert nooit naar de problemen en doet al zeker niets in het belang van het kind. Ik maak het nu nog iedere dag mee. Ik zie mijn kinderen 4u per maand en dan nog onder begeleiding omdat mijn ex dat gevraagd heeft. Als papa moet je alles ondergaan terwijl mijn kinderen altijd op de eerste plaats komen en bij mijn ex is dat de derde plaats. Bij haar komt eerst de brandweer dan het werk en dan de kinderen. Dat frustreert enorm.
 • Jos Arnauts

  1 maand geleden
  Herkenbaar...Intriest...kinderen moeten gehoord worden, ze weten wat goed en niet goed is voor hun!