Jan De Maeseneer: ‘Wie vroeger een hartziekte kreeg, stierf aan een hartinfarct. Nu gebeurt dat niet meer, wel krijgt die persoon er alzheimer bij.’
Volledig scherm
PREMIUM
Jan De Maeseneer: ‘Wie vroeger een hartziekte kreeg, stierf aan een hartinfarct. Nu gebeurt dat niet meer, wel krijgt die persoon er alzheimer bij.’ © © Stefaan Temmerman

1 Belg op 4 is chronisch ziek, en de verzorging kost steeds meer geld

Een kwart van de bevolking heeft een chronische aandoening, maar hun verzorging is wel goed voor 70 procent van de totale gezondheidsuitgaven. Dat blijkt uit een studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen.

 1. Ouders reageren aangeslagen na ongeval waarbij 16-jarige om het leven kwam: “Jongens hebben ‘s nachts sleutel gepakt en zijn weggereden”
  Play
  Bertem

  Ouders reageren aangesla­gen na ongeval waarbij 16-jarige om het leven kwam: “Jongens hebben ‘s nachts sleutel gepakt en zijn weggereden”

  Het is nog steeds onduidelijk wie er aan het stuur zat tijdens het dodelijk ongeval in Bertem zondagochtend waarbij T.S (16) om het leven kwam. Twee minderjarige jongens overleefden de zware crash. De 16-jarige jongen uit Herentals is zwaargewond en kon nog niet verhoord worden. De 17-jarige A.M uit Leefdaal is terug thuis, maar herinnert zich niets van het ongeval.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis