Shutterstock / fizkes
Volledig scherm
© Shutterstock / fizkes

1,7 miljoen extra voor vijf Vlaamse hulplijnen

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke trekt 1,7 miljoen euro extra uit voor vijf Vlaamse hulplijnen. Door de coronacrisis kregen ze allemaal extra oproepen vorig jaar.

1 reactie

 • Emi Hergersberg

  4 maanden geleden
  Dat komt ervan als men de maatschappij begint door te draaien : nergens meer rust, overal stress en prestatiedwang, mensen die geen balans niet kunnen vinden tussen gezin en werk, zware belastingen in dit land... hulplijnen zijn goed voor tewerkstelling maar lossen geen erbarmelijke situaties op.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Prof psychologie over de impact van corona op jongeren: "Volwassenen moeten erkennen dat het leed van de jeugd oprecht is”
  PREMIUM

  Prof psycholo­gie over de impact van corona op jongeren: "Volwasse­nen moeten erkennen dat het leed van de jeugd oprecht is”

  Dit weekend viel een 21-jarige uit het raam nadat de politie binnenviel op een lockdownfeestje in een hotel in Antwerpen. “Het overlijden van zo’n jong iemand confronteert ons met de gevolgen van lange lockdownperiodes op het mentaal welzijn van jongeren”, reageerde burgemeester Bart De Wever (N-VA). Uit onderzoek blijkt inderdaad dat die leeftijdsgroep het zwaarst lijdt onder de sociale isolatie. Sociaal contact hebben jongeren nodig voor hun ontwikkeling, zegt psycholoog Inez Myin-Germeys. “Je eerste kus kan je niet online beleven.”
 2. Mentale zorg wordt broodnodig, maar wachttijden zijn ellenlang: “Zelfs voor een suïcidale jongere is er nergens plaats”
  PREMIUM

  Mentale zorg wordt broodnodig, maar wachttij­den zijn ellenlang: “Zelfs voor een suïcidale jongere is er nergens plaats”

  Terwijl corona verder woedt, gaan steeds meer alarmsignalen af. Want het aantal Belgen met mentale problemen neemt toe, maar onze mentale zorg kan niet volgen. Dat kan het al een hele tijd niet: hulpbehoevende jongeren en volwassen kwamen al voor de pandemie op lange wachtlijsten terecht. Met het gevolg dat hun problemen verergeren of ze elders suboptimale hulp zoeken. “Zelfs voor een ernstig suïdale jongere is er nergens plaats. ‘Probeer volgende week nog eens’, krijgt dat gezin te horen.”