Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

1,6 miljoen mondmaskers doorstaan kwaliteitstest: “Maar er is meer nodig om personeel in woonzorgcentra aan de slag te houden”

Een lading van 1,6 miljoen mondmaskers, die begin vorige week toegekomen is op de luchthaven van Luik, heeft de kwaliteitstests doorstaan en kan nu geleverd worden aan de woonzorgcentra. Dat zegt het kabinet van Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V). De christelijke vakbond ACV blijft er echter bij dat er meer nodig is om het personeel aan het werk te houden.

7 reacties

 • Melanie Degucht

  1 jaar geleden
  Deze maskers zijn niet goedgekeurd voor de medische sector, maar zouden perfect kunnen dienen voor de 'gewone' mensen om bv. boodschappen te doen en te wandelen.
 • Maxime Vanmaercke

  1 jaar geleden
  Zo gemakkelijk om kritiek te geven. Het is voor iedereen nieuw. Nooit hadden we zo een wereldramp. Laat de maskers eerst voor de mensen die ze echt nodig hebben. Zij die levens willen redden. Al lukt het hen niet altijd. Hoedje af voor onze politiekers. Al bij al trekken ze ons erdoor, ondanks al die vuile kritiek, vaak van zij die niks doen.
 • Jan Sierens

  1 jaar geleden
  Dat dit zo kan mislopen versta ik niet. Wordt er dan eerst geen sample per expres opgestuurd? Daarna moet de levering natuurlijk ook nog gecontroleerd worden.
 • Wim Peeters

  1 jaar geleden
  Op het nieuws lieten ze mondmaskers zien en de commentaar die de douane daar op gaf was voor mij al signaal dat ze totaal niet wisten waar ze over spraken.
 • Mario Roman

  1 jaar geleden
  Ja Beke, waar hebben we dit nog gehoord. En de vele maskers die niet voldoen aan de eisen voor medisch personeel worden toch uitgedeeld. en werden zogezegd ook gekeurd
 1. Ziekenhuizen niet tevreden over kwaliteit geleverde mondmaskers: “Niet bedoeld voor medisch gebruik”

  Ziekenhui­zen niet tevreden over kwaliteit geleverde mondmas­kers: “Niet bedoeld voor medisch gebruik”

  Verschillende ziekenhuizen maken zich zorgen over de mondmaskers die de voorbije weken werden geleverd. Dat blijkt uit een rondvraag van ‘Terzake’. Een deel van de hoogwaardige FFP2-maskers, bedoeld voor zorgverleners die coronapatiënten behandelen, blijken niet geschikt voor medisch gebruik. Regan Watts, professor productontwikkeling aan de Universiteit Antwerpen, onderzocht een aantal van die maskers: “Ik zou op dit masker niet vertrouwen. Het is slechte bescherming. Ze kunnen niet gebruikt worden om virussen tegen te houden.”