Boze kunstenaars betuigen aan het Vlaams Parlement.
Volledig scherm
Boze kunstenaars betuigen aan het Vlaams Parlement. © BELGA

1.500 boze kunstenaars betogen aan Vlaams parlement tegen besparingen

Enkele honderden actievoerders zijn deze voormiddag samengekomen tegen de besparingen in de cultuursector. Ze leggen een tocht af van Brussel Centraal naar het Vlaams Parlement. Daar start om 11 uur een bespreking over de besparingen in de commissie-Cultuur. De actievoerders vragen om solidariteit.

20 reacties

 • Rudi Veldeman

  3 jaar geleden
  Ook al heb je het hele kunstonderwijs doorlopen zullen de meeste mensen dit toch blijven aanzien als een hobby
 • Tom Faes

  3 jaar geleden
  Om winsten op te strijken jokke. Ik heb lang genoeg in het bedrijfsleven gezeten om te weten hoe de verhoudingen worden weergegeven . De bedrijven zitten op dit ogenblik op een berg geld en het zijn enkel en alleen de aandeelhouders die daarvan profiteren . Dat weet jij evengoed als ik dus stop met uw bla,bla die je eigenlijk zelf niet geloofd.
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Kunst leert je de dingen eens anders zien. Leert relativeren. Leert dieper nadenken. Allemaal best te vermijden voor een regering die je wil indoctrineren en die je arm en dom wil houden. Het beste kan kunst maar een selectief voorrecht zijn voor de geprivilegieerde elite. Zoals vroeger.
 • Frans Sels

  4 jaar geleden
  Als ze toch eens gaan werken voor een baas en als ze zelf wat willen doen ,dan moeten ze maar zien dat ze er van rondkomen,de belasting betaler moet hun hobby toch niet betalen.
 • vanaeken jokke

  4 jaar geleden
  Om hun werkvolk opleidingen te geven Tom Faes omdat ze in school niet de juiste begeleidingen krijgen.Veiligheid,besloten ruimte,brandpreventie,blusopleiding heftruck werken met pc gestuurde apparaten.Omdat het door de regeringen is verplicht.Dopper hebben daar nooit van gehoord Tom.