Boze kunstenaars betuigen aan het Vlaams Parlement.
Volledig scherm
Boze kunstenaars betuigen aan het Vlaams Parlement. © BELGA

1.500 boze kunstenaars betogen aan Vlaams parlement tegen besparingen

Enkele honderden actievoerders zijn deze voormiddag samengekomen tegen de besparingen in de cultuursector. Ze leggen een tocht af van Brussel Centraal naar het Vlaams Parlement. Daar start om 11 uur een bespreking over de besparingen in de commissie-Cultuur. De actievoerders vragen om solidariteit.

20 reacties

 • Rudi Veldeman

  1 jaar geleden
  Ook al heb je het hele kunstonderwijs doorlopen zullen de meeste mensen dit toch blijven aanzien als een hobby
 • Tom Faes

  1 jaar geleden
  Om winsten op te strijken jokke. Ik heb lang genoeg in het bedrijfsleven gezeten om te weten hoe de verhoudingen worden weergegeven . De bedrijven zitten op dit ogenblik op een berg geld en het zijn enkel en alleen de aandeelhouders die daarvan profiteren . Dat weet jij evengoed als ik dus stop met uw bla,bla die je eigenlijk zelf niet geloofd.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Kunst leert je de dingen eens anders zien. Leert relativeren. Leert dieper nadenken. Allemaal best te vermijden voor een regering die je wil indoctrineren en die je arm en dom wil houden. Het beste kan kunst maar een selectief voorrecht zijn voor de geprivilegieerde elite. Zoals vroeger.
 • Francois staen

  1 jaar geleden
  Als ze toch eens gaan werken voor een baas en als ze zelf wat willen doen ,dan moeten ze maar zien dat ze er van rondkomen,de belasting betaler moet hun hobby toch niet betalen.
 • vanaeken jokke

  1 jaar geleden
  Om hun werkvolk opleidingen te geven Tom Faes omdat ze in school niet de juiste begeleidingen krijgen.Veiligheid,besloten ruimte,brandpreventie,blusopleiding heftruck werken met pc gestuurde apparaten.Omdat het door de regeringen is verplicht.Dopper hebben daar nooit van gehoord Tom.
 1. Misnoegde artiesten schrijven open brief aan regering-Jambon: “Niemand is gebaat met cultuur die enkel toegankelijk is voor een elite”

  Misnoegde artiesten schrijven open brief aan regering-Jam­bon: “Niemand is gebaat met cultuur die enkel toeganke­lijk is voor een elite”

  De cultuursector trekt verder ten strijde tegen de besparingen van de regering-Jambon. In een open brief uiten verschillende artiesten, waaronder Koen Wauters, Niels Destadsbader en Philippe Geubels, hun verontwaardiging. De Vlaamse regering wil gemiddeld 6 procent besparen op een globale pot van 3 miljard subsidies. In totaal gaat het om een operatie van 180 miljoen euro. “Niemand is gebaat met cultuur die enkel toegankelijk is voor een elite”, zo staat in de brief te lezen.
 2. Ook gouverneur Decaluwé wil terrassen open en spreekt van coronamoeheid bij bevolking én politie: "Het vat is op bij de mensen”
  34

  Ook gouverneur Decaluwé wil terrassen open en spreekt van coronamoe­heid bij bevolking én politie: "Het vat is op bij de mensen”

  De gouverneur van Luik zal zich niet verzetten als restaurants en cafés hun terrassen opnieuw openen op 1 mei, ongeacht wat het Overlegcomité daarover beslist. De gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé (CD&V), benadrukt in een reactie daarop dat een gouverneur moet volgen wat het Overlegcomité zegt, met of zonder goesting. “Aan de andere kant heb ik ook liever dat samenkomsten van mensen gecontroleerd buiten gebeuren”, zegt hij. “De terrassen kunnen ons helpen daarbij.”
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!