De daders gingen aan de haal met levensmiddelen (themabeeld).
Volledig scherm
De daders gingen aan de haal met levensmiddelen (themabeeld). © ANP

Zware inbraak bij vzw Sint-Vincentius Bilzen: daders meteen opgepakt

BilzenDieven hebben donderdag een zware inbraak gepleegd bij Sint-Vincentius in Bilzen. De vzw zet zich in voor kansarme gezinnen in de regio van Bilzen. Twee mannen hadden er heel wat levensmiddelen en snoepgoed voor kinderen gestolen. De daders zijn gevat.

 1. Stad richt coronameldpunt op om quarantaineregel terugkerende reizigers beter op te volgen
  Bilzen

  Stad richt coronameld­punt op om quarantai­ne­re­gel terugkeren­de reizigers beter op te volgen

  Wie 48 uur of meer in een rode zone in het buitenland verblijft, moet een week lang in quarantaine. “We krijgen echter signalen dat het niet altijd gebeurt”, zegt Johan Sauwens (Trots op Bilzen), burgermeester van Bilzen. Het stadsbestuur roept daarom een coronameldpunt in het leven, waar mensen melding kunnen maken als iemand de quarantaineregel niet naleeft. Lokale contacttracers nemen dan contact op om de persoon in kwestie te begeleiden en attent te maken op de geldende richtlijnen.
 2. David Sannen (Bilzen-Waltwilder): “Ik vang geluiden op dat de meeste clubs een heropstart van de competitie niet meer zien zitten”
  voetbal eerste provinciale

  David Sannen (Bil­zen-Waltwilder): “Ik vang geluiden op dat de meeste clubs een heropstart van de competitie niet meer zien zitten”

  De voetbalbond heeft de beslissing over de heropstart van het amateurvoetbal uitgesteld. Men wacht het overlegmoment van de overheid op 22 januari af om daarna de knoop definitief de knoop door te hakken. Als het overlegcomité geen versoepelingen creëert, is een stopzetting van de competities in het amateurvoetbal onafwendbaar. “Ploegen die bovenin de rangschikking prijken, willen voortspelen. De meeste andere teams zien een heropstart niet meer zitten”, zegt trainer David Sannen van Bilzen-Waltwilder.
 1. Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslaggevende factor geweest te zijn”
  PREMIUM
  Limburg

  Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslagge­ven­de factor geweest te zijn”

  Hulplijn 1712 heeft vorig jaar in Limburg alleen liefst 1.639 oproepen gekregen voor huiselijk geweld. Dat is de helft meer dan in 2019. In het merendeel van de gevallen ging het om kindermishandeling en partnergeweld tijdens de lockdown. Al is er ook een lichtpuntje: slachtoffers vonden ook vaker dan voorheen de weg naar hulpverlening, waardoor het gerecht net niet vaker dan anders tussenbeide moest komen.
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen