De zeven overwegen worden vervangen door fiets- en voetgangersbruggen, tunnels en een fietssnelweg.
Volledig scherm
De zeven overwegen worden vervangen door fiets- en voetgangersbruggen, tunnels en een fietssnelweg. © Infrabel

Zeven Bilzerse overwegen verdwijnen: “Tunnels, bruggen en een fietssnelweg vervangen ze voor veiliger en stipter treinverkeer”

BilzenDe zeven spooroverwegen in Bilzen worden binnenkort vervangen door twee bruggen, vier tunnels en een fietssnelweg. Infrabel haalt met die werken het grootste overwegenproject van België naar Limburg. Tegen 2024 zou het project afgerond zijn.

 1. OPROEP. ZEB For Stars zoekt kids met Downsyndroom voor onvergetelijk fashion event met James Cooke in Hasselt
  Hasselt

  OPROEP. ZEB For Stars zoekt kids met Downsyn­droom voor onvergete­lijk fashion event met James Cooke in Hasselt

  Op vrijdag 5 november organiseert ZEB For Stars in samenwerking met Downsyndroom Vlaanderen een ‘Down Styling Day’ in Hasselt. Tijdens dit feestelijk fashion evenement staan kinderen met het Syndroom van Down een volledige dag in de spotlights, en dat letterlijk én figuurlijk. Zo lopen de kinderen een modeshow met hulp van host en ‘ZEB For Everyone’-ambassadeur James Cooke en zijn persoonlijke stylist Sven Verstraeten.
 1. Slager Geerts en traiteur Quetin in Hasselt snoeien noodgedwongen in eindejaarsmenu: “Pijnlijk, maar zonder personeel lukt het ons niet”
  PREMIUM
  Hasselt

  Slager Geerts en traiteur Quetin in Hasselt snoeien noodgedwon­gen in eindejaars­me­nu: “Pijnlijk, maar zonder personeel lukt het ons niet”

  Voor de slagers en traiteurs wordt het een moeilijke feestperiode. Zo moet slagerij Geerts op de Hasseltse Zuivelmarkt al in de eindejaarsfolder snoeien, “puur omdat we geen personeel vinden", zuchten zaakvoerders Thierry Geerts (41) en zijn vrouw Mieke Vanderstraten (41). De broers Anthony (42) en Frédéric Mestré (46) van traiteur Quetin zien dan weer geen einde aan hun zoektocht naar een vaste kok. “Vinden we die niet op tijd, dan moeten ook wij ons aanbod beperken.”
 2. Spoedafdeling Heusden-Zolder op lager pitje na coronabesmettingen bij personeel
  Heusden-Zolder

  Spoedafde­ling Heus­den-Zol­der op lager pitje na coronabe­smet­tin­gen bij personeel

  Een deel van het personeel op de spoedafdeling van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder is besmet geraakt met het coronavirus. Gevolg is dat zes medewerkers uitvallen en de afdeling niet op volle capaciteit kan werken. De impact is vooral voelbaar voor de 112 noodgevallen. “De ambulance brengt u in noodgevallen mogelijk niet naar ons, maar naar een naburig ziekenhuis”, zeggen ze bij het Sint-Franciscusziekenhuis.