Het vaccinatiecentrum in Bilzen is momenteel nog gelegen in een sporthal.
Volledig scherm
Het vaccinatiecentrum in Bilzen is momenteel nog gelegen in een sporthal. © Photo News (Christophe Licoppe)

Vaccinatiecentrum Bilzen verhuist binnenkort van sporthal naar jeugdcentrum

BilzenHet vaccinatiecentrum in sporthal De Kimpel sluit begin september de deuren. Dat bevestigt burgemeester Johan Sauwens (Trots op Bilzen) aan onze krant. De vaccinatiepost wordt vanaf dan occasioneel uitgerold in jeugdcentrum de Bilding, gelegen op dezelfde site als het sportcomplex. “We lopen dan ook voor op het gemiddelde wat het aantal vaccinaties betreft”, klinkt het.

 1. Hasseltse bijen komen thuis in vernieuwde bijenhal: “Hoog tijd na vier decennia intensief gebruik”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasseltse bijen komen thuis in vernieuwde bijenhal: “Hoog tijd na vier decennia intensief gebruik”

  De bijenhal op Domein Kiewit steekt in een bij-zonder nieuw kleedje. Stad Hasselt en Imkersbond Hasselt werkten hiervoor samen een visie uit voor een duurzaam, diervriendelijk en toegankelijk gebouw die de voorbije maanden op Domein Kiewit gerealiseerd werd. “Goed voor de bezoekers van het domein én de biodiversiteit in Hasselt”, aldus bevoegde schepenen Derya Erdogan (RoodGroen+) en Laurence Libert (Open VLD).
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. Guy Beckers en ZVK Eisden-Dorp winnen derby tegen FULL Hasselt: “Enorm strijdershart stuwt ons naar zege en de leidersplaats”
  futsal eerste nationale

  Guy Beckers en ZVK Eis­den-Dorp winnen derby tegen FULL Hasselt: “Enorm strijders­hart stuwt ons naar zege en de leiders­plaats”

  ZVK Eisden-Dorp is de nieuwe leider in de hoogste reeks van het Futsal. Het team van coach Guy Beckers won de midweekderby tegen FULL Hasselt met 4-5 en klimt hiermee naar een voorlopige eerste plaats in de klassering. Met veel strijdlust en knap countervoetbal sloegen de Maaslanders meteen een kloof die ze niet meer uit handen gaven. Al was Hasselt in de ultieme slotfase nog dicht bij de gelijkmaker.