Beklaagde S. gaf voor de strafrechtbank in Tongeren toe dat hij de slachtoffers met zijn airsoftwapen bedreigde.
Volledig scherm
PREMIUM
Beklaagde S. gaf voor de strafrechtbank in Tongeren toe dat hij de slachtoffers met zijn airsoftwapen bedreigde. © Mine Dalemans

Twintigers plegen gewapende overval op frituur en bedreigen wekenlang mensen op straat met een wapen: “ze haalden het slechtste in elkaar naar boven”

BilzenEen 29-jarige Bilzenaar en zijn ex-partner (24) uit Tongeren riskeren 3 en 2 jaar cel omdat ze op 17 juli een gewapende overval pleegden op een frituur in Lanaken. Een half jaar lang leefden ze een ‘leven van misdaad’ waarbij ze met een airsoftwapen toevallige voorbijgangers bedreigden of schoten losten als ze geld nodig hadden of een parkeerplek wilde innemen. “Ik was onder invloed en had geen besef van wat dat met een mens doet,” gaf S. (29) voor de strafrechter toe.

  1. Everzwijn met biggen valt hond (10) en baasje aan in hun eigen tuin: “Ze zette haar slagtanden in zijn nekvel en zwierde Zino zo de lucht in”
    PREMIUM
    Hasselt

    Everzwijn met biggen valt hond (10) en baasje aan in hun eigen tuin: “Ze zette haar slagtanden in zijn nekvel en zwierde Zino zo de lucht in”

    Een zeug met drie biggen heeft donderdagavond een man en zijn hond aangevallen in hun eigen tuin in Godsheide. “Papa is er met de schrik vanaf gekomen, maar onze hond is ernstig gewond geraakt. Als het een kleinere hond was geweest, had hij het niet overleefd”, vertelt dochter Steffi. De familie wil dat er snel iets gedaan wordt aan de groeiende populatie everzwijnen in Hasselt. “Stel je voor dat dit gebeurt terwijl hier een kind aan het spelen is?”