De strafrechtbank in Tongeren.
Volledig scherm
De strafrechtbank in Tongeren. © BELGA

Twintiger krijgt werkstraf van 100 uur voor zwaar partnergeweld: “Vriendin had kale plekken en op de grond lag overal haar”

Bilzen/AlkenEen 27-jarige man uit Alken is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en een boete van 8.000 euro, deels met uitstel, omdat hij zwaar uithaalde naar zijn partner. Op 4 januari trok hij tijdens de zoveelste ruzie in hun woning in Bilzen plukken haar van het hoofd van het slachtoffer. “Ze heeft geen idee wat een goede relatie is en mijnheer maakt daar misbruik van.”

 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?