Volledig scherm
© BELGA

Treinverkeer Hasselt-Tongeren verstoord door werken in Bilzen

Het treinverkeer tussen Hasselt en Tongeren is woensdag sinds 11 uur verstoord door beschadigde kabels aan een overweg in Beverst bij Bilzen. Dat is een gevolg van graafwerken ter hoogte van de overweg. 

  1. Beringenaar (50) krijgt vijf jaar cel voor verkrachting van meisje met verstandelijke beperking

    Beringe­naar (50) krijgt vijf jaar cel voor verkrach­ting van meisje met verstande­lij­ke beperking

    Een 50-jarige Beringenaar is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar voor de aanranding van een minderjarige vrouw met een verstandelijke beperking. De feiten speelden zich af in Lummen tussen 8 juni 2018 en 14 juli 2018. Het slachtoffer had verklaard dat ze verliefd was op de beklaagde, maar de rechtbank oordeelt dat het totaal verkeerd was om seksuele daden bij haar te stellen. “Bovendien verklaart het slachtoffer ook dat ze op bepaalde ogenblikken gedwongen werd door de beklaagde.” De man had reeds een gevangenisstraf van drie jaar met uitstel gekregen voor zedenfeiten. Hij krijgt nu nog een uitstel voor de helft van de celstraf. Bij het slachtoffer heeft hij een contactverbod en hij moet zich ook laten begeleiden voor zijn financiële problemen. Daarnaast wordt hij ook voor vijf jaar ontzet uit de rechten. Aan het slachtoffer en haar omgeving moet hij een schadevergoeding van 6.250 euro betalen.
  1. De coronacijfers in Bilzen van dinsdag 29 september

    De coronacij­fers in Bilzen van dinsdag 29 september

    In Bilzen zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 24 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Bilzen op 74 te liggen. Omdat Bilzen meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de gemeente terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement