Volledig scherm
PREMIUM
© Mine Dalemans

Transjongen Dylano Vercruysse (19) "Ik ben niet meer wie ik was, ik voel me een man"

Bilzenaar Dylano Vercruysse (19), student sociaal werk aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen en transjongen in wording, ziet er stralend uit. Geen wonder dat hij vol vertrouwen voorttimmert aan zijn modellencarrière. Begin dit jaar liet hij weten dat hij nog door een hel ging, maar hij schreeuwde toen al van de daken dat hij echt een jongen kon zijn. "Ik voel me nu voor honderd procent man, ook al is mijn transitie nog niet voltooid", zegt hij nu.

 1. Beringenaar (50) krijgt vijf jaar cel voor verkrachting van meisje met verstandelijke beperking

  Beringe­naar (50) krijgt vijf jaar cel voor verkrach­ting van meisje met verstande­lij­ke beperking

  Een 50-jarige Beringenaar is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar voor de aanranding van een minderjarige vrouw met een verstandelijke beperking. De feiten speelden zich af in Lummen tussen 8 juni 2018 en 14 juli 2018. Het slachtoffer had verklaard dat ze verliefd was op de beklaagde, maar de rechtbank oordeelt dat het totaal verkeerd was om seksuele daden bij haar te stellen. “Bovendien verklaart het slachtoffer ook dat ze op bepaalde ogenblikken gedwongen werd door de beklaagde.” De man had reeds een gevangenisstraf van drie jaar met uitstel gekregen voor zedenfeiten. Hij krijgt nu nog een uitstel voor de helft van de celstraf. Bij het slachtoffer heeft hij een contactverbod en hij moet zich ook laten begeleiden voor zijn financiële problemen. Daarnaast wordt hij ook voor vijf jaar ontzet uit de rechten. Aan het slachtoffer en haar omgeving moet hij een schadevergoeding van 6.250 euro betalen.
 1. De coronacijfers in Bilzen van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Bilzen van dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Bilzen, op één dag 8 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 92. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Bilzen op 283 te liggen. Omdat Bilzen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk