Tot 2000 euro toelage voor nieuwe
projecten Erfgoed Haspengouw

0 reacties

 1. Dartsport is ook bezig aan een opmars in Limburg: "Interesse is massaal toegenomen"
  PREMIUM
  Herderen/Millen

  Dartsport is ook bezig aan een opmars in Limburg: "Interesse is massaal toegenomen"

  De kans is groot dat u de afgelopen dagen meermaals ‘one hundred and eighty’ door de woonkamer hoorde galmen. Het wereldkampioenschap darts werd door Vlaanderen immers massaal bekeken. Dat heeft ook lokaal zijn gevolgen. “Limburgers melden zich massaal via sociale media”, vertelt voorzitter Johny Peeters van de Limburgse Darts Liga (LDL). “Ze vragen zich af hoe ze lid kunnen worden en waar ze kunnen spelen.”
 2. Veertiger die kamers verhuurt voor prostitutie veroordeeld tot drie jaar cel: “hij profiteerde op een parasitaire manier van de buitenlandse meisjes”
  PREMIUM
  Lanaken/Bilzen/Maasmechelen

  Veertiger die kamers verhuurt voor prostitu­tie veroor­deeld tot drie jaar cel: “hij profiteer­de op een parasitai­re manier van de buitenland­se meisjes”

  Een 48-jarige man uit Lanaken is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, een jaar minder dan de aanklager had gevorderd, omdat hij in 2018 en 2019 kamers ‘met sfeerverlichting’ verhuurde in panden in Genk, Lanaken, Bilzen en Maasmechelen. Buitenlandse meisjes die illegaal in België verbleven moesten hem een abnormaal hoge huurprijs betalen. Als ze dat niet konden, moesten ze de helft van hun inkomsten uit de prostitutie aan hem afgeven. “En dat leverde hem nog meer profijt op.”
 3. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre