Oud-burgemeester Johan Sauwens diende een klacht in tegen het verloop van de verkiezingen.
Volledig scherm
Oud-burgemeester Johan Sauwens diende een klacht in tegen het verloop van de verkiezingen. © Bart Borgerhoff

Raad van State verklaart gemeenteraadsverkiezingen Bilzen ongeldig: inwoners opnieuw naar de stembus

De gemeenteraadsverkiezingen in Bilzen zijn ongeldig verklaard. De Bilzenaren moeten dus opnieuw gaan stemmen. Dat heeft de Raad Van State beslist, die ex-burgemeester Johan Sauwens zo gelijk geeft. Huidig burgemeester Bruno Steegen ontkent dat er fraude is gepleegd.

8 reacties

 • vangeel guido

  2 jaar geleden
  Laat Sauwens nu maar eens zien wie de baas is.Ik moet weer papieren gaan halen en de benzine is weer gratis zeker meneer Sauwens ?????
 • Albert Hendrix

  2 jaar geleden
  Diegene die gefraudeerd heeft moet de kosten betalen en uitgesloten worden uit alle politiek.
 • Hans Benoit

  2 jaar geleden
  De huidige coalitie krijgt de boemerang pal terug in eigen gezicht.
 • ray monty

  2 jaar geleden
  ik versta dat niet bij mij was er melding van onregelmatigheden in het stemhokje maar omdat de auditeur maar een pover onderzoek deed en ik het op de zitting niet mocht weerleggen werd het wegens onvoldoende gegrondheid verworpen. Waarom nog een zitting houden als je niet meer de juiste en nieuwe bewijzen mag voorleggen.
 • Wesley Kenis

  2 jaar geleden
  Zijn dan ook alle beslissingen ongeldig????
 1. Na veroordeling tot 25 jaar cel voor doodslag op dealer riskeert veertiger nieuwe celstraf voor drugsverkoop
  PREMIUM
  Genk/Alken/Oudsbergen

  Na veroorde­ling tot 25 jaar cel voor doodslag op dealer riskeert veertiger nieuwe celstraf voor drugsver­koop

  Roberto S. (40) die in juni 2019 veroordeeld werd tot 25 jaar cel omdat hij zijn dealer Antonio Danti met 52 messteken om het leven bracht in een flat in Genk, riskeert een bijkomende celstraf van twee jaar omdat hij met enkele kompanen cocaïne verkocht. Vanuit de woning van zijn kompaan A. in Genk werd in 2018 op grote schaal cocaïne verhandeld. S. zelf ontkent dat hij hielp met de drugsverkoop en vraagt de vrijspraak. “Hij werkt nu aan zijn reclassering.”
 2. Victor (50) lanceert safaritenten voor vakantie in eigen tuin: “Ook in vreemde tijden is het belangrijk om te genieten”
  PREMIUM
  Hasselt

  Victor (50) lanceert safariten­ten voor vakantie in eigen tuin: “Ook in vreemde tijden is het belangrijk om te genieten”

  Ontspannen in coronatijden: voor velen is het gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar een noodzaak waar Victor Lekanne (50) ons al te graag mee wil helpen. Zo ontwikkelde de Hasseltse ondernemer een safaritent in maar liefst zeven verschillende maten en soorten, bedoeld om Limburger én Belg van een deugddoende staycation in eigen tuin te voorzien. “Een plek waar we kunnen loskomen van telewerk en het hoofd kunnen leegmaken, ook nu ons favoriete restaurant gesloten is", zegt de Hasselaar.
 1. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"
  Play

  Kaap van 2 miljoen gevacci­neer­de Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"

 2. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"