Acties tegen armoede in de provinciale middelbare school in Bilzen. De leerlingen schenken 1230 euro aan Welbi of Welzijn Bilzen, een vereniging die kinderen uit kansarme en kwetsbare gezinnen kansen biedt mee te doen aan vrijetijdsactiviteiten.
Volledig scherm
Acties tegen armoede in de provinciale middelbare school in Bilzen. De leerlingen schenken 1230 euro aan Welbi of Welzijn Bilzen, een vereniging die kinderen uit kansarme en kwetsbare gezinnen kansen biedt mee te doen aan vrijetijdsactiviteiten. © Mine Dalemans

Provinciale school Bilzen brengt 1230 euro bij
elkaar voor kinderen in kansarme gezinnen

Zeventien jongens en meisjes van de provinciale secundaire school uit Munsterbilzen (Bilzen) hebben praktisch een héél schooljaar lang acties gedaan om geld in te zamelen voor een goed doel.  Hun initiatieven brachten 1230 euro op, geld dat de leerlingen schenken aan Welbi. Wat staat voor Welzijn Bilzen, een feitelijke vereniging uit Groot-Bilzen. De laatste maakt het mogelijk dat de kinderen uit kansarme en kwetsbare gezinnen op een zinvolle en leuke manier kunnen genieten van activiteiten. Vandaag maakten ze in hun school het ingezameld bedrag over aan Welbi. “Met het geld komen we voor kinderen uit kansarme gezinnen tussen in de kosten voor uitstappen die we met hen organiseren naar de zee. Of we gaan een dag naar de zoo”, licht Gregory Jans van Welbi.

HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement