Acties tegen armoede in de provinciale middelbare school in Bilzen. De leerlingen schenken 1230 euro aan Welbi of Welzijn Bilzen, een vereniging die kinderen uit kansarme en kwetsbare gezinnen kansen biedt mee te doen aan vrijetijdsactiviteiten.
Volledig scherm
Acties tegen armoede in de provinciale middelbare school in Bilzen. De leerlingen schenken 1230 euro aan Welbi of Welzijn Bilzen, een vereniging die kinderen uit kansarme en kwetsbare gezinnen kansen biedt mee te doen aan vrijetijdsactiviteiten. © Mine Dalemans

Provinciale school Bilzen brengt 1230 euro bij
elkaar voor kinderen in kansarme gezinnen

Zeventien jongens en meisjes van de provinciale secundaire school uit Munsterbilzen (Bilzen) hebben praktisch een héél schooljaar lang acties gedaan om geld in te zamelen voor een goed doel.  Hun initiatieven brachten 1230 euro op, geld dat de leerlingen schenken aan Welbi. Wat staat voor Welzijn Bilzen, een feitelijke vereniging uit Groot-Bilzen. De laatste maakt het mogelijk dat de kinderen uit kansarme en kwetsbare gezinnen op een zinvolle en leuke manier kunnen genieten van activiteiten. Vandaag maakten ze in hun school het ingezameld bedrag over aan Welbi. “Met het geld komen we voor kinderen uit kansarme gezinnen tussen in de kosten voor uitstappen die we met hen organiseren naar de zee. Of we gaan een dag naar de zoo”, licht Gregory Jans van Welbi.

 1. De seriemoordenaar zonder lijken: Marc C. verschijnt dit najaar voor assisen voor de moord op Ronald Vandereycken (53), maar valt dat wel te bewijzen?
  PREMIUM
  Lanaken/Bilzen

  De seriemoor­de­naar zonder lijken: Marc C. verschijnt dit najaar voor assisen voor de moord op Ronald Vandereyc­ken (53), maar valt dat wel te bewijzen?

  Wat hebben Jean Leclaire, Jacques Gérin en Ronald Vandereycken gemeen? Ze zijn alledrie al jaren vermist en wellicht vermoord, volgens speurders door Marc C. (52) uit Bilzen. De man verschijnt in het najaar voor het hof van assisen voor de moord op Genkenaar Ronald Vandereycken, die sinds 2017 vermist is. Een moordonderzoek zonder lijk: iets waar verdachte Marc C. al twee keer ervaring mee had.
 1. Hasselaar belaagt ex met oude naaktbeelden: 1 jaar cel met uitstel
  Hasselt

  Hasselaar belaagt ex met oude naaktbeel­den: 1 jaar cel met uitstel

  Een 59-jarige man uit Hasselt krijgt één jaar cel met uitstel voor de jarenlange belaging van zijn ex-partner. Tussen het najaar van 2017 en begin 2019 bleef hij haar sms-berichten en mails sturen waarin hij vaak alludeerde op de naaktfoto’s en -filmpjes die hij nog in zijn bezit had. Hij werd geregeld aangemaand om zijn gedrag te stoppen, maar kon zich niet inhouden. Om te ontkomen aan een effectieve celstraf, moet hij zich nu laten begeleiden. Op burgerlijk gebied dient hij het slachtoffer 2.797,82 euro te betalen.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren