Het project werd voorgesteld in de Bottelarij in Wellen.
Volledig scherm
Het project werd voorgesteld in de Bottelarij in Wellen. © Mine Dalemans

Project SPIL helpt Haspengouwse jongeren de arbeidsmarkt op

Sint-TruidenHaspengouwse jongeren die hun weg proberen te banen naar een zelfstandig leven, krijgen voortaan hulp van SPIL. Het Sint Truidens Partnerschap Intensief Leerecosysteem helpt de jongeren op weg naar een eigen job en een rol in de samenleving.

  1. Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”
    PREMIUM
    Herbricht

    Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”

    Er ligt in Vlaanderen een gehuchtje waar een handvol inwoners al decennia dapper strijdt tegen de perikelen van de Maas. Het klinkt als de intro van Asterix en Obelix, maar het gaat om Herbricht waar exact drie huizen en één cafe nog in de winterbedding van de rivier liggen. De zoveelste overstroming deze zomer bleek er één te veel voor cafébaas Rudi Smeets die na 105 jaar en drie generaties de handdoek in de ring gooit. “Ik heb al héél wat tranen gelaten, maar ik kan niet meer”, vertelt hij. Binnenkort verhuist Rudi en laat zo de drie overige bewoners achter.