Het centrum van Munsterbilzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het centrum van Munsterbilzen. © Mine Dalemans

Op huizenjacht in... Munsterbilzen, een kleine deelgemeente met opvallend veel inwoners: “Hier vind je écht alles”

MunsterbilzenOp zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Munsterbilzen, een kleine deelgemeente van Bilzen met opvallend veel troeven.

 1. Zutendaal opent rouwregister voor Nederlandse schrijver Jeroen Brouwers (82): “Hij was hier graag en gelukkig”
  Zutendaal

  Zutendaal opent rouwregis­ter voor Nederland­se schrijver Jeroen Brouwers (82): “Hij was hier graag en gelukkig”

  De gemeente Zutendaal legt vanaf vrijdag een rouwregister in haar bibliotheek ter ere van de Nederlandse schrijver Jeroen Brouwers, die woensdag op 82-jarige leeftijd overleed. De schrijver woonde een tijd lang in een boshuisje in het Zutendaals groen voordat hij naar Lanaken verhuisde. Een arrest, omdat zijn woning zonevreemd bleek te liggen, maakte een einde aan zijn verblijf. “Brouwers omarmde Zutendaal. Hij was hier graag en gelukkig”, zegt burgemeester Ann Schrijvers (ZVP).
 2. UHasselt-studenten winnen titel van beste ‘Small Business Project’ met meegroeiende bh: “Weg met fast-fashion. Wij zetten duurzaamheid en comfort voorop”
  PREMIUM
  Hasselt

  UHas­selt-studenten winnen titel van beste ‘Small Business Project’ met meegroeien­de bh: “Weg met fast-fashion. Wij zetten duurzaam­heid en comfort voorop”

  Een bh gemaakt uit gerecycleerd polyester, die tot liefst drie maten kan meegroeien: met dat innovatief product pakken zes UHasselt-studenten uit én winnen ze de prijs voor beste ‘Small Business Project’ van VLAJO. Daarmee bemachtigen ze meteen ook een ticket voor de Europese finale in Estland. “De fast-fashion lingeriemerken van vandaag willen juist dat jonge meisjes snel weer voor een nieuwe bh terugkeren. Wij brengen daar verandering in.”
 1. Zomer in Limburg! Jongeren vinden afkoeling in openluchtbad Kapermolen
  Hasselt

  Zomer in Limburg! Jongeren vinden afkoeling in openlucht­bad Kapermolen

  Het prachtige weer van dit weekend heeft gezorgd voor heel wat zomer- en waterpret in Limburg. Zo deden de zwembaden gouden zaken. Bij zwembad Kapermolen in Hasselt hebben ze allerminst spijt gehad van hun beslissing om op 1 mei al de deuren van het buitenzwembad te openen. Heel wat jonge gezinnen, jongeren en speelvogels zochten en vonden er verkoeling. Ook in LAGO Pelt was de zwemvijver nu al geopend en kwam er veel volk opdagen. Verder waren er ook heel wat terrasjesgangers in de Noord-Limburgse hotspot. Momenteel wordt er gewerkt aan de Paalse Plas en aan de Sahara in Lommel mag je niet meer zwemmen, maar de Limburgers hebben duidelijk frisse alternatieven gevonden.