Schepen Dirk Smits in het centrum van Zutendaal, waar binnenkort heel wat woningen en commerciële zaken zullen bijkomen.
Volledig scherm
Schepen Dirk Smits in het centrum van Zutendaal, waar binnenkort heel wat woningen en commerciële zaken zullen bijkomen. © TONY VAN GALEN

Ook 'groenste snoepje van Vlaanderen' ontsnapt niet aan bouwwoede

BILZENIn het centrum van Zutendaal heerst een ongekende bouwwoede. In een straal van 500 meter rond de kerk staan er maar liefst 90 appartementen in de steigers. Bovendien werden er ook recent al 34 nieuwe flats bewoond. Op het Dorperveld en het Vonderpark wordt ruimte voorzien voor twaalf handelspanden. "We willen buurtwinkels, speciaalzaken en horeca naar het centrum halen", aldus schepen Dirk Smits.

 1. KRC Genk Ladies blijft verbazen en wint nu ook tegen leider en titelkandidaat OHL: “Met deze overwinning bewijzen we dat we iedereen aankunnen”
  VROUWENVOETBAL Super League

  KRC Genk Ladies blijft verbazen en wint nu ook tegen leider en titelkandi­daat OHL: “Met deze overwin­ning bewijzen we dat we iedereen aankunnen”

  KRC Genk blijft aan het feest. Nadat KRC Genk Ladies zich vorig week plaatste voor de finale van de Beker van België, namen de Genkies zaterdag de maat van leider OHL in de eerste speelweek van play-off 1. Uitblinkster Lisa Petry zette voor de rust tweemaal de netten bol. In een pittige tweede helft stak de leider een extra tandje bij en drukte Genk achteruit. Een prima keepende Aukje van Seijst hield haar team met meerdere knappe reddingen overeind. Verder dan de aansluitingstreffer van Cranshoff raakte OHL niet. “De trainer schoof me van de rechterflank naar de spits. Het bleek een juiste keuze. Met deze zege bewijzen we dat we de top aankunnen en mikken dan ook voluit op een derde plaats”, genoot Lisa Petry na afloop.
  Genk
 2. HUIZENJACHT. Tuilt in Hasselt: “Vanaf 450.000 euro scoor je hier een instapklare én vrijstaande gezinswoning met tuin”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Tuilt in Hasselt: “Vanaf 450.000 euro scoor je hier een instapkla­re én vrijstaan­de gezinswo­ning met tuin”

  Op zoek naar een nieuwe stek in Limburg of gewoon benieuwd naar de prijzen en waarom mensen er graag wonen? Elke week zoeken wij het voor jou uit met een lokale vastgoedexpert. Deze keer bezoeken we Tuilt in Hasselt. “Perfect voor wie van een gezellig dorpsgevoel houdt, op slechts paar kilometers van het stadscentrum.” Hoe diep tast je er in de geldbuidel voor een woning? Niet al té diep, zo blijkt.
  Hasselt