Sylvain Moeremans is tegen de komst van het asielcentrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Sylvain Moeremans is tegen de komst van het asielcentrum. © Photo News

Onze reporter op bezoek in Bilzen: “Staat er bij De Block in Merchtem een asielcentrum? Nee. Awel, dan zijn we uitgepraat”

De vlammen zijn dan wel gedoofd, maar over het nakende asielcentrum blijven de tongen vurig in het Limburgse dorpje Grote-Spouwen. Ook na de brandstichting van afgelopen weekend spuwen inwoners openlijk hun gal tegen de komst van asielzoekers. “Dat iedereen die graag een asielcentrum vlak naast z’n deur heeft het dan nu maar zegt, hé. Benieuwd hoeveel handen omhoog gaan.”

146 reacties

 • Sonja Florkin

  2 jaar geleden
  Maar ergens vind ik het wel erg zeker nu Kerstmis nadert dat we zo onvriendelijk zijn
 • jeffrey de vlaminck

  2 jaar geleden
  Als ik de reacties hier lees lijkt een burgeroorlog in Europa wel heel dichtbij, rechts is tot alles in staat en links zal dit extremisme nooit toelaten. Hopelijk komen jullie kinderen ook ooit in deze situatie terecht !
 • Toon Schouteden

  2 jaar geleden
  We zitten al met veel te veel inwoners in België met de nodige overlast als gevolg: stroomtekort in de winter, drinkwatertekort in de zomer, wateroverlast bij felle regen, fijnstof, files... Stop de migratie nu!!! De regeringen denken enkel aan hun portemonnee en houden géén rekening met de wensen van de meeste burgers. Kortzichtig beleid is nergens goed: niet in het huishouden, niet in de nijverheid en zeker niet in de politiek.
 • Klaus Jozef Kalergi

  2 jaar geleden
  Zet de asielcentra in de gemeenten waar Vlaams Belang het laagste scoort. Daar is per definitie het grootste draagvlak. Nu, in Bilzen was de score ook niet bijzonder natuurlijk. Iedereen daar die klaagt over het asielcentrum én niet op VB stemde moet maar eens héél lang in de spiegel kijken. Hetzelfde voor elke Vlaming die dit niet in zijn buurt wenst. Er is maar één optie, hoog tijd om kleur te bekennen.
 • Johny Lonneu

  2 jaar geleden
  Hetgeen wat in Bilzen gebeurd is, zal misschien nog gebeuren. Dit dank zij degene die ons zogezegd vertegenwoordigen .Ik denk eerder een mes in onze rug steken. Wij moeten jaren werken om een pensioen te krijgen wij moeten jaren belasting betalen enz .Er is niets dat ons gratis aangeboden word terwijl men zonder ook maar een dag een bijdrage aan onze maatschappij geleverd te hebben zomaar een vergoeding krijgen daar waar vele voor gewerkt hebben en dan maar zeuren dat vele rechts gaan stemmen.
 1. “Er zitten lieve kerels tussen, maar ik spring een gat in de lucht als asielcentrum sluit”, Helchteren leeft al jaren met asielzoekers
  PREMIUM

  “Er zitten lieve kerels tussen, maar ik spring een gat in de lucht als asielcen­trum sluit”, Helchteren leeft al jaren met asielzoe­kers

  Brand of geen brand: Bilzen krijgt met zekerheid een asielcentrum. Dat beweren de eigenaars van het pand zelf. In Helchteren leven ze al vier jaar met een asielcentrum. Vooral voor winkeluitbaters blijkt het een moeilijk verhaal. “Er zitten veel lieve mensen tussen, maar ik spring een gat in de lucht als het centrum sluit", klinkt het bij de lokale supermarkt.