Minister Somers kreeg begin februari een testprik tijdens de dry-run in het Bilzens vaccinatiecentrum.
Volledig scherm
Minister Somers kreeg begin februari een testprik tijdens de dry-run in het Bilzens vaccinatiecentrum. © Mine Dalemans

‘Oefenprik’ minister Somers in Bilzens vaccinatiecentrum veroorzaakt verwarring op sociale media: “Waarom geen naald gebruiken?”

BilzenHet is ondertussen al twee maanden geleden dat Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) een ‘testprik’ kreeg tijdens de dry-run in het Bilzens vaccinatiecentrum, en toch doet het nieuws nog steeds de ronde op socialemediakanalen. “De Belgische minister faket de inenting met het coronavaccin”, klinkt het onder meer. Nochtans liet Somers eerder al weten op Twitter dat het om een oefening ging en geen échte toediening van het coronavaccin.

 1. Bezetting van 83,8% bij Limburgse logies tijdens Hemelvaartweekend: “Het licht schijnt aan het einde van de tunnel”
  Limburg

  Bezetting van 83,8% bij Limburgse logies tijdens Hemelvaart­week­end: “Het licht schijnt aan het einde van de tunnel”

  Met een bezetting van 83,8 procent kijken de Limburgse logies tevreden terug op het Hemelvaartweekend. Ook voor de komende weekends lopen de reservaties vlot binnen, zo blijkt uit een bevraging van Visit Limburg. “De heropening van de horeca speelt ongetwijfeld een rol, al merken we al een tijdje dat de populariteit van Limburg als vakantiebestemming in de lift zit”, verklaart gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg Igor Philtjens.
 2. Jean Max (KMR Biesen): “Kunstgrasveld bezorgt de club een nieuw elan”
  voetbal derde provinciale A

  Jean Max (KMR Biesen): “Kunstgras­veld bezorgt de club een nieuw elan”

  Dat heel wat verenigingen last ondervinden van de pandemie die ons nu al maanden in haar greep houdt, hoeft allicht geen betoog. Dat er ook clubs zijn, die een positief verhaal kunnen schrijven, wekt niet alleen onze interesse op. Jean Max (66), volgend seizoen vijftig jaar bij KMR Biesen aangesloten, wordt de laatste weken veelvuldig aangesproken op de werken die de gezellige thuishaven van derdeprovincialer KMR Biesen binnenkort zullen verfraaien.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek