Een combinatie van natuur en poëzie
Volledig scherm
Een combinatie van natuur en poëzie © rv/Agentschap Natuur en Bos

Nog tot en met 31 januari kan je in bibliotheek De Kimpel in Bilzen ‘Proeven van Poëzie’

BilzenGedurende heel de maand januari kunnen de bezoekers van de bibliotheek De Kimpel in Bilzen ‘Proeven van Poëzie’. In het kader van gedichtendag kan je genieten van poëzie en herontdekken hoe natuur voorkomt in poëzie en hoe poëzie voorkomt in de natuur.

 1. Op huizenjacht in… Kwaadmechelen: “Relatief goedkoop in vergelijking met buurgemeenten, maar dat merk je aan de vraag”
  PREMIUM
  Ham

  Op huizen­jacht in… Kwaadmeche­len: “Relatief goedkoop in vergelij­king met buurgemeen­ten, maar dat merk je aan de vraag”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Kwaadmechelen, waar de relatief lage prijzen veel gegadigden lokken. “Ook steeds meer ondernemers en winkelketens komen naar Kwaadmechelen.”
 2. Dorien is door hersentumor een nieuw persoon geworden: “Het is alsof ik plots zonder rem leef”
  PREMIUM
  Bilzen

  Dorien is door hersentu­mor een nieuw persoon geworden: “Het is alsof ik plots zonder rem leef”

  Bij Dorien Penxten uit Bilzen werd in november 2019 een hersentumor aangetroffen. Op medisch vlak gaat het goed met haar, al is ze als persoon wel volledig veranderd en raakt ze veel sneller vermoeid. “Samengevat kan je stellen dat er een Dorien is van voor de operatie en een Dorien van na de operatie”, legt ze uit. In het kader van #mayisgray, een hashtag die opkomt voor bewustwording over de gevolgen van een hersentumor, doet ze haar verhaal.
 1. BELOOFD IS BELOOFD. Dalen de armoedecijfers eindelijk? Raken de Genkse jongeren makkelijker aan een job? En hoeveel groener moet Genk worden?
  PREMIUM
  Genk

  BELOOFD IS BELOOFD. Dalen de armoedecij­fers eindelijk? Raken de Genkse jongeren makkelij­ker aan een job? En hoeveel groener moet Genk worden?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Genk, een centrumstad die kampt met veel schoolverlaters, het Forddrama verteerd lijkt te hebben én dringend een veel groener imago moet aankweken.
 2. “Erdogan-school in Vlaanderen is ergste wat onze kinderen kan overkomen”: Demir boos dat Raad van State beslissing om Genkse islamschool te verhinderen vernietigt
  PREMIUM
  Genk

  “Erdogan-school in Vlaanderen is ergste wat onze kinderen kan overkomen”: Demir boos dat Raad van State beslissing om Genkse islam­school te verhinde­ren vernietigt

  De Raad Van State vernietigt de beslissing van de Vlaamse minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA), om de erkenning van een islamitisch geïnspireerde school in Genk te weigeren. Minister Weyts zegt alles eraan te blijven doen om de oprichting van de school te verhinderen. De Genkse minister Zuhal Demir reageert verbolgen. “Een Erdogan-school in Vlaanderen is ergste wat onze kinderen kan overkomen.”