De motard stierf ter plaatse.
Volledig scherm
De motard stierf ter plaatse. © Bart Borgerhoff

Motard (52) overleden bij ongeval in Bilzen

BilzenIn Grote-Spouwen bij Bilzen is dinsdagmorgen een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Daarbij kwam een motorrijder om het leven. 

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Joren Paulus (SV Belisia): “Bij ons komt geen doelpuntje uit de lucht gevallen”
  voetbal 2de nationale B

  Joren Paulus (SV Belisia): “Bij ons komt geen doelpuntje uit de lucht gevallen”

  Om in de Bilzerse Katteberg te komen winnen, moet je van goeden huize zijn. Tot dusver slaagde enkel Lyra-Lierse in die uitdaging. Hoe compact Londerzeel zich zondag als team ook aanbood, Belisia trok het laken in een sterke tweede helft uiteindelijk naar zich toe. “We hebben het allicht al vaker gezegd, maar fysiek kunnen we iets meer dan gelijk welke tegenstrever. Hoe verklaar je anders dat we in het laatste halfuur toch weer het laken naar ons toe trekken?”, formuleert Joren Paulus het.
 3. Koop Pukkelpop, Jeneverfeesten of Winterland op de Hasseltse Monopoly: “Toeristische folder in spelbordeditie”
  Hasselt

  Koop Pukkelpop, Jenever­fees­ten of Winterland op de Hasseltse Monopoly: “Toeristi­sche folder in spelbor­dedi­tie”

  Wie al lang eigenaar wilde worden van het Hasseltse Modemuseum of de Japanse Tuin, krijgt daar binnenkort de kans voor. Er komt immers ook een Hasseltse versie van het bekende gezelschapsspel Monopoly. “We willen heel de stad, Limburg en omstreken er de komende jaren aan blijven herinneren hoe gezellig Hasselt is”, vertelt centrummanager Ben Croonenborghs.