Minister Bart Somers (Open Vld) en Bilzens burgemeester Johan Sauwens (Trots op Bilzen).
Volledig scherm
Minister Bart Somers (Open Vld) en Bilzens burgemeester Johan Sauwens (Trots op Bilzen). © Photo News

Minister Somers over brandstichting asielcentrum: “Dit is politieke terreur”

Naar aanleiding van de brandstichting in het toekomstig asielcentrum in Grote-Spouwen (Bilzen) heeft Vlaams minister van Samenleven en Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) vandaag een werkbezoek gebracht aan het voltallige gemeentebestuur van Bilzen. Somers bestempelde de criminele daden van zondag als “politieke terreur”, maar beklemtoonde ook de enorme golf van solidariteit van mensen, die hun steentje willen bijdragen. De minister maakte bekend dat er een verbindingsofficier komt voor een optimale informatiedoorstroming naar het lokale bestuur en de lokale bevolking in Bilzen.

14 reacties

 • Karel Vanormelingen

  2 jaar geleden
  De ovld heeft hier niet in eigen voet geschoten maar voet af
 • Willy Slachmuylders

  2 jaar geleden
  Ja ja Somers heeft schrik om stemmen te verliezen in Mechelen !! !!!!!!!!!!!
 • marcel mampaey

  2 jaar geleden
  dat politiekers als u de wil van de bevolking blijven negeren dat is pas terreur jullie zijn de oorzaak dat partijen als vb kunnen gedijen . wat jullie doen is misdadig en dan verschieten jullie ervan dat je het draagvlak bij de bevolking verliest en dat is nog maar het begin. en ik ben geen vb en tegen elke vorm van geweld. hypocrieten
 • Franc saas

  2 jaar geleden
  Bart somers weet helemaal niet wat hij zegt ,Alle dagen worden de burgers geconfronteerd met politiek terreur ons aangedaan door de Politiek.En kijk eens in eigen bevolking Mr. Somers ,heel veel eigen mensen leven in armoede , rusthuis kunnen ze nauwelijks of niet betalen , je moest U schamen vent .
 • Aaa Aaa

  2 jaar geleden
  bartje 680.000 Vlamingen leven in armoede
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.