Het slachtoffer is een ervaren buschauffeur van de LIjn.
Volledig scherm
Het slachtoffer is een ervaren buschauffeur van de LIjn. © Koen Moreau

Man (32) stampt en spuwt naar buschauffeur: 1 jaar cel

Bilzen/LanakenEen 32-jarige man uit Lanaken is veroordeeld tot een celstraf van een jaar omdat hij op 20 januari een buschauffeur (35) van De Lijn bedreigde en bespuwde. Hij stampte ook tegen de deur van de bus. Aanleiding was een niet geldig vervoerbewijs. “Ik ben fout geweest maar ik moest die bus absoluut halen”, getuigde de dertiger.

 1. Stad bereikt overeenkomst rond nieuw woonproject in Hasseltse stationsbuurt: “Kraakpanden nog voor de zomer gesloopt”
  PREMIUM
  Hasselt

  Stad bereikt overeen­komst rond nieuw woonpro­ject in Hasseltse stations­buurt: “Kraakpan­den nog voor de zomer gesloopt”

  Na twee jaar dialoog met projectontwikkelaar Unicas heeft de stad Hasselt eindelijk een akkoord over de opwaarderingsplannen voor de Hasseltse stationsbuurt. De kraakpanden worden nog voor de zomer gesloopt, waarna er een nieuw woonproject op de hoek van de Bampslaan en de Geraertsstraat komt. “Daarin verleggen we de focus naar kwalitatief en betaalbaar wonen in een veilige en aangename stationsbuurt”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA).
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?