Bilzens burgemeester Johan Sauwens (Trots op Bilzen) en Werner Raskin (VLD Plus), de burgemeester van Hoeselt.
Volledig scherm
PREMIUM
Bilzens burgemeester Johan Sauwens (Trots op Bilzen) en Werner Raskin (VLD Plus), de burgemeester van Hoeselt. © Coenen/Borgerhoff

Maandag nemen Bilzen en Hoeselt principiële beslissing over fusie: “We kunnen inwoners mogelijke voordelen niet ontzeggen”

Bilzen/HoeseltKomende maandag organiseren Bilzen en Hoeselt een extra gemeenteraad die volledig is gewijd aan de mogelijke fusie tussen de buurgemeenten. Dan wordt er al dan niet groen licht gegeven voor een samenvoeging, principieel dan toch. Het is pas in december 2023 dat de gemeenten de knoop definitief zullen doorhakken. “Als de fusie een voordeel inhoudt voor onze bevolking, dan is het water niet te diep”, klinkt het.

  1. Limburgers zamelen spullen in en trekken daarmee naar Pepinster: “Ondanks ellende blijven bewoners positief”
    PREMIUM
    Genk/Zonhoven

    Limburgers zamelen spullen in en trekken daarmee naar Pepinster: “Ondanks ellende blijven bewoners positief”

    Een zaal aan de Sint-Jan Baptistkerk in het Genkse Boxbergheide doet sinds kort dienst als inzamelpunt voor spullen voor slachtoffers van het noodweer. Initiatiefnemers Nathalie Vidal (34), Elke Miny (40) en Heidi Debusschere (48) trekken daarmee woensdag al voor de tweede keer naar Pepinster, samen met een kleine groep vrijwilligers. “We gaan er met een bang hartje naartoe. Wat we daar te zien krijgen, bezorgt ons kippenvel”, getuigen ze.