Johan Sauwens en Bruno Steegen schudden elkaar de hand nadat ze met hun respectievelijke achterban een nieuw bestuursakkoord gesloten.
Volledig scherm
Johan Sauwens en Bruno Steegen schudden elkaar de hand nadat ze met hun respectievelijke achterban een nieuw bestuursakkoord gesloten. © Karolien Coenen

Laatste coalitie in Vlaanderen is rond: Sauwens (Trots op Bilzen) en Steegen (Beter Bilzen) sluiten bestuursakkoord

De kogel is door de kerk! Trots op Bilzen (TOB) van Johan Sauwens en Beter Bilzen met Bruno Steegen als kopman gaan de komende vijf jaar en half Bilzen besturen. Na de herverkiezing van zondag 16 juni zijn zij de twee grootste partijen, samen hebben ze 22 van de 31 zetels in de nieuwe gemeenteraad. Sauwens en Steegen lieten meermaals weten dat ze dezelfde ambitie hadden: zes jaar burgemeester zijn. Maar beiden hebben het op een akkoordje gegooid. De twee gaan de sjerp elk drie jaar dragen.

 1. De coronacijfers in Bilzen van dinsdag 6 oktober

  De coronacij­fers in Bilzen van dinsdag 6 oktober

  In Bilzen zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 22 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Bilzen op 68 te liggen. Omdat Bilzen meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de gemeente terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen
  Play

  Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk