Johan Danen (Groen): “Eén Limburgse minister is een minimum, maar liever twee”

We spreken af met Johan Danen na een familieweekend in Vielsalm. De Limburgse lijsttrekker van Groen voor het Vlaams parlement is van daaruit met de trein via Luik naar Leuven gereisd en vervolgens naar de VTM-studio’s in Vilvoorde voor dit interview. Meer dan drie uur was hij onderweg, maar Danen zweert bij de trein. Niet alleen in zijn leven, ook in het kiesprogramma van Groen. “Als je het moderne station van Vielsalm vergelijkt met het sombere station van Hasselt... Niemand komt daar uit eigen wil”, vertelt hij. 

1 reactie

 • Niko

  2 jaar geleden
  Geen enkele en groen onder de kiesdrempel is het ideaal scenario als we onze levensstandaard willen behouden.
 1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 2. Erwin Thijs (50) nam deel aan de Olympische Spelen in Barcelona: “Dat was nog echt koersen, zonder oortjes of gps”
  Wielrennen bijna vergeten olympiërs

  Erwin Thijs (50) nam deel aan de Olympische Spelen in Barcelona: “Dat was nog echt koersen, zonder oortjes of gps”

  Erwin Thijs was 22 jaar toen hij in 1992 deelnam aan de Olympische Spelen in Barcelona. De Zuid-Limburger maakte deel uit van de befaamde blauwe garde van toenmalig bondscoach Freddy Helsen. Bijna dertig jaar geleden dus en volgens Thijs de oertijd van het moderne wielrennen. “Toch op het vlak van de technologische mogelijkheden. Er was geen sprake van oortjes of gps en de info over de wedstrijden lazen we op een blad dat in het olympisch dorp opgehangen werd”, lacht Erwin Thijs.