De vzw Jazz Bilzen Bierbrouwers brengen nieuw bier uit: de ‘65 Drunken Sailor! Hiermee verwijst het bier naar de hit van Ferre Grignard die in 1965 tijdens de eerste editie van Jazz Bilzen optrad.
Volledig scherm
De vzw Jazz Bilzen Bierbrouwers brengen nieuw bier uit: de ‘65 Drunken Sailor! Hiermee verwijst het bier naar de hit van Ferre Grignard die in 1965 tijdens de eerste editie van Jazz Bilzen optrad. © Mine Dalemans

Jazz Bilzen Bierbrouwers brengen
bier uit ter ere van Ferre Grignard

Vanavond hebben bierliefhebbers uit Bilzen en omgeving een nieuw bier geproefd dat gelanceerd werd in café Tribunaal, het enige nog bestaand bruin café in de binnenstad. Daar werd zo’n 1500 liter getapt van ‘65 Drunken Sailor, Het bier verwijst naar Jazz Bilzen, de moeder van alle festivals in ons land dat zeventien jaar lang in het centrum van Bilzen doorging. Op de eerste editie van Jazz Bilzen in 1965 trad Ferre Grignard, de ondertussen overleden zanger uit Antwerpen, op. Het bier is een eerbetoon aan hem.

0 reacties

 1. IN BEELD. Hasseltse kinderen vieren Buitenspeeldag in verkeersvrije straten doorheen de stad
  Hasselt

  IN BEELD. Hasseltse kinderen vieren Buiten­speel­dag in verkeers­vrije straten doorheen de stad

  Op een vaste woensdag in april gaat de tv steevast uit en trekken kinderen naar buiten op de jaarlijkse Buitenspeeldag. Een dag die de jongste Hasselaren door de coronacrisis vorig jaar moeilijk konden vieren, maar die vandaag allesbehalve aan hen voorbijging. “Zij konden hun straat voor een dag ombouwen tot hun favoriete speelstraat, en kinderen van maar liefst zestien straten over heel Hasselt grepen die kans", zegt schepen van Jeugd Habib El Ouakili (RoodGroen+).
 2. Jasko (25) loopt meer dan honderd rondjes op atletiekpiste voor goede doel: “Inzetten voor mentale welzijn”
  Genk

  Jasko (25) loopt meer dan honderd rondjes op atletiekpi­s­te voor goede doel: “Inzetten voor mentale welzijn”

  Op 25 april is het zover, dan gaat Jasko Braem (25) de atletiekpiste van het Technisch Instituut Sint-Lodewijk zo’n 105 keer afleggen in looppas. En dat doet de Genkenaar niet alleen voor zichzelf, maar ook voor het goede doel. “Ik hoop duizend euro over te maken aan Bethanië, een vzw die kinderen en jongeren helpt met gedrags- en emotionele problemen”, vertelt hij.
 1. Straffe dronebeelden tonen enorme brand in natuurgebied in Brecht
  Play

  Straffe dronebeel­den tonen enorme brand in natuurge­bied in Brecht

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen