Brand in het toekomstige asielcentrum.
Volledig scherm
Brand in het toekomstige asielcentrum. © RV

“Goed gedaan, enkel een paar weken te vroeg”: extreme reacties op brand in asielcentrum

De brand in het toekomstige asielcentrum van Bilzen lokt héél wat reacties uit op sociale media. Een deel verheerlijkt de daad en moedigt aan om bij andere asielcentra hetzelfde te doen. Intussen laat Vlaams Belang weten zich volledig te distantiëren van de brand. “We leven in een democratie en die respecteer je”, zegt Annick Ponthier, Vlaams Belangkopstuk in Bilzen. 

18 reacties

 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Ook al vind ik dit een brugvte ver...hoeveel heeft de politiek geluisterd na de verkiezingen: ze kruipen liever allemaal samen omdat ze bang zijn van hun eigen volk. Wees er maar zeker van dat dit soort zaken nig gevolg zal krijgen. Behandel iedereen GELIJK en dit soort zaken verminderen...blijft steeds alles weggeven zonder enige bijdrage tegenover te stellen en ja dan kweek je haat...maarja roepen en niets doen is de levenswijsheid die links in pacht heeft...zet eens een asielcentrum in Marokk
 • Danny De Zutter

  1 jaar geleden
  Ben geen racist , maar als men mensen wil helpen voor onderdak en etc...waarom niet eerst eigen volk België is al een klein land en wordt altijd maar kleiner als ik zie wie tegenwoordig al de jobs overnemeemt zie ik toch al verontrustende verandering De Sutter Danny
 • Ben Vanhasselt

  1 jaar geleden
  Diene die zich hier uitlaten op de anderen, zijn geen haar beter!!! Vuur met vuur bestrijden heeft geen nut... Doe zo verder en je gaat nog veel meer haat krijgen!!!
 • Frank Meynen

  1 jaar geleden
  de kruik gaat zolang te water tot ze barst
 • Luc Moortgat

  1 jaar geleden
  Als men de democratie niet volgt krijgt men zulke toestanden. Het hoeft niet tot brandstichting te komen. De overheid is dus veratwoordelijk. Het accepteren van vluchtelingen zou op een vrijwillige basis moeten gebeuren in privesferen. Ter verduidelijking ,; Burger zal zelf mogen uitmaken of men een vluchteling in huis neemt of niet. De vergoeding is reeds vastgelegd.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen