Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Foto Ronny De Coster

Festa Italiana brengt zuiderse sferen naar Hees

HeesVolgende zondag, 14 augustus, waan je je opnieuw in Italië in het centrum van Hees (Bilzen). Het gratis evenement Festa Italiana zorgt voor de typisch zuiderse sfeer, lekkere hapjes en drankjes.

 1. Al drie Limburgse rusthuizen op ‘zwarte lijst’: “Onderzoek loopt naar vrouw die van trap viel”
  Limburg

  Al drie Limburgse rusthuizen op ‘zwarte lijst’: “Onderzoek loopt naar vrouw die van trap viel”

  Woonzorgcentra Het Dorp in Helchteren en Sint-Lambertus’ Buren in Halen staan op de lijst van rusthuizen die onder verhoogd toezicht staan. WZC De Kleine Kasteeltjes in Tongeren staat al langer op de lijst. Vooral voor Het Dorp zijn de verslagen zeer kritisch. Minister Crevits haalde het rusthuis in Helchteren zelfs aan in het parlement In juli viel daar nog een vrouw van de trap, en werden de nodige instanties niet verwittigd.
 2. ‘Talenten Academie’ wil hoog aantal Limburgse schoolverlaters wegwerken: “Talent op jonge leeftijd helpen ontdekken”
  Beringen/Genk

  ‘Talenten Academie’ wil hoog aantal Limburgse schoolver­la­ters wegwerken: “Talent op jonge leeftijd helpen ontdekken”

  In Genk verlaat bijna 21 procent van de jongeren de school zonder diploma, terwijl het gemiddelde in Vlaanderen op 12 procent ligt. En in de mijngemeenten volgt amper 30 procent een ASO-richting, ook beduidend lager dan in de rest van Vlaanderen. De ‘Talenten Academie' (TALim) moet dat gat nu proberen dichten, en wil tieners vanaf het vijfde leerjaar leren ontdekken wat hun talenten zijn. “De vraag is groot", merkt Steffanie Leen, Coördinator van TALim. Na Genk, opent er nu een tweede academie in Beringen.