Naar aanleiding van de brand in het toekomstige asielcentrum in Bilzen, bracht Vlaams minister van Samenleven en Binnenlands Bestuur Bart Somers een werkbezoek bij burgemeester Johan Sauwens
Volledig scherm
PREMIUM
Naar aanleiding van de brand in het toekomstige asielcentrum in Bilzen, bracht Vlaams minister van Samenleven en Binnenlands Bestuur Bart Somers een werkbezoek bij burgemeester Johan Sauwens © Mine Dalemans

“Extreemrechtse fanatici óf simpele ziel die zich liet opjutten”: brandonderzoek asielcentrum volgt twee pistes

Het onderzoek naar de brandstichting bij het asielcentrum in Bilzen focust zich vooral op twee pistes: een link met extreemrechtse fanatici, of een ‘simpele ziel’ uit Grote-Spouwen die zich liet opjutten. “Er zijn nog geen verdachten gevat, maar we houden figuren in de gaten”, zegt de politie. Insinuaties dat de eigenaar het pand zélf in brand stak uit financieel gewin, wordt van tafel geveegd.

10 reacties

 • Willy Mertens

  1 jaar geleden
  Degene die de eigenares kent mag het zijne er wel van denken ( het is geen heilige ) .
 • Rik Hofman

  1 jaar geleden
  het parket is al zo gekleurd in zijn mening. Heeft dat parket al de pissers op de tent van Anuna gevat, of zaten ze er daar ook naast.
 • raf peeters

  1 jaar geleden
  @wim Claes ,juist de zaak zit vol asbest,(dak)de gelegenheid om goedkoop de zaak te renoveren kon niet beter komen en de komst van zou een zeer goede dekmantel zijn, denk er 't mijne van.
 • Ludwig Vanden Boer

  1 jaar geleden
  Of een gewone brave mens die het beu is. De eigenaars waarschijnlijk niet. In al hun goedheid en voor 180000 euro per jaar, maar toch vooral goedheid, maar ook weer niet zonder die 180000 euro zijn zij bereid hun gebouw ter beschikking te stellen van die 'sukkelaars'.
 • Jean Paul Peelis

  1 jaar geleden
  Waarom de derde verdieping, onder het asbestdak, in brand steken en niet het gelijkvloers?
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen