Naar aanleiding van de brand in het toekomstige asielcentrum in Bilzen, bracht Vlaams minister van Samenleven en Binnenlands Bestuur Bart Somers een werkbezoek bij burgemeester Johan Sauwens
Volledig scherm
PREMIUM
Naar aanleiding van de brand in het toekomstige asielcentrum in Bilzen, bracht Vlaams minister van Samenleven en Binnenlands Bestuur Bart Somers een werkbezoek bij burgemeester Johan Sauwens © Mine Dalemans

“Extreemrechtse fanatici óf simpele ziel die zich liet opjutten”: brandonderzoek asielcentrum volgt twee pistes

Het onderzoek naar de brandstichting bij het asielcentrum in Bilzen focust zich vooral op twee pistes: een link met extreemrechtse fanatici, of een ‘simpele ziel’ uit Grote-Spouwen die zich liet opjutten. “Er zijn nog geen verdachten gevat, maar we houden figuren in de gaten”, zegt de politie. Insinuaties dat de eigenaar het pand zélf in brand stak uit financieel gewin, wordt van tafel geveegd.

10 reacties

 • Willy Mertens

  1 jaar geleden
  Degene die de eigenares kent mag het zijne er wel van denken ( het is geen heilige ) .
 • Rik Hofman

  1 jaar geleden
  het parket is al zo gekleurd in zijn mening. Heeft dat parket al de pissers op de tent van Anuna gevat, of zaten ze er daar ook naast.
 • raf peeters

  1 jaar geleden
  @wim Claes ,juist de zaak zit vol asbest,(dak)de gelegenheid om goedkoop de zaak te renoveren kon niet beter komen en de komst van zou een zeer goede dekmantel zijn, denk er 't mijne van.
 • Ludwig Vanden Boer

  1 jaar geleden
  Of een gewone brave mens die het beu is. De eigenaars waarschijnlijk niet. In al hun goedheid en voor 180000 euro per jaar, maar toch vooral goedheid, maar ook weer niet zonder die 180000 euro zijn zij bereid hun gebouw ter beschikking te stellen van die 'sukkelaars'.
 • Jean Paul Peelis

  1 jaar geleden
  Waarom de derde verdieping, onder het asbestdak, in brand steken en niet het gelijkvloers?
 1. Architectenbureau is nu ook exporuimte
  Hasselt

  Architec­ten­bu­reau is nu ook exporuimte

  Aan de Kunstlaan kan je tegenwoordig terecht voor kunst en culinair genot. Het Hasseltse architectenbureau opent immers ‘Brousse’, een ruime waar expo’s vertoond worden in combinatie met de mogelijkheden tot ‘foodsharing’. De Hasseltse kunstenaar Stefan Peters beet zaterdag met de vertoning ‘Locus Amoenus’ de spits af. Vroeger werd de exporuimte gebruikt door BNP Paribas, tot deze twee jaar geleden werd aangekocht door het architectenbureau. De expo van Peters loopt nog tot eind juni. Bezoekers moeten zich online inschrijven en men laat maximaal 20 personen op het zelfde moment in de ruimte toe.
 2. 246 personen laten zich vangen bij snelheidscontrole
  Lanaken / Maasmechelen

  246 personen laten zich vangen bij snelheids­con­tro­le

  Binnen de politiezone Lanaken-Maasmechelen werd vrijdagavond een snelheidscontrole georganiseerd. Maar liefst 246 personen liepen tegen de lamp. Aan de Ringlaan in Maasmechelen, waar je 70 kilometer per uur mag rijden, werd in beide richtingen gecontroleerd. 172 wagens passeerden, 40 chauffeurs waren in overtreding. Op de Steenweg in Lanaken passeerden 424 voertuigen, 92 reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 149 kilometer per uur. Aan de Rijksweg in Maasmechelen kwamen er nog eens 114 overtredingen bij op 450 passanten.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen