Naar aanleiding van de brand in het toekomstige asielcentrum in Bilzen, bracht Vlaams minister van Samenleven en Binnenlands Bestuur Bart Somers een werkbezoek bij burgemeester Johan Sauwens
Volledig scherm
PREMIUM
Naar aanleiding van de brand in het toekomstige asielcentrum in Bilzen, bracht Vlaams minister van Samenleven en Binnenlands Bestuur Bart Somers een werkbezoek bij burgemeester Johan Sauwens © Mine Dalemans

“Extreemrechtse fanatici óf simpele ziel die zich liet opjutten”: brandonderzoek asielcentrum volgt twee pistes

Het onderzoek naar de brandstichting bij het asielcentrum in Bilzen focust zich vooral op twee pistes: een link met extreemrechtse fanatici, of een ‘simpele ziel’ uit Grote-Spouwen die zich liet opjutten. “Er zijn nog geen verdachten gevat, maar we houden figuren in de gaten”, zegt de politie. Insinuaties dat de eigenaar het pand zélf in brand stak uit financieel gewin, wordt van tafel geveegd.

10 reacties

 • Willy Mertens

  1 jaar geleden
  Degene die de eigenares kent mag het zijne er wel van denken ( het is geen heilige ) .
 • Rik Hofman

  1 jaar geleden
  het parket is al zo gekleurd in zijn mening. Heeft dat parket al de pissers op de tent van Anuna gevat, of zaten ze er daar ook naast.
 • raf peeters

  1 jaar geleden
  @wim Claes ,juist de zaak zit vol asbest,(dak)de gelegenheid om goedkoop de zaak te renoveren kon niet beter komen en de komst van zou een zeer goede dekmantel zijn, denk er 't mijne van.
 • Ludwig Vanden Boer

  1 jaar geleden
  Of een gewone brave mens die het beu is. De eigenaars waarschijnlijk niet. In al hun goedheid en voor 180000 euro per jaar, maar toch vooral goedheid, maar ook weer niet zonder die 180000 euro zijn zij bereid hun gebouw ter beschikking te stellen van die 'sukkelaars'.
 • Jean Paul Peelis

  1 jaar geleden
  Waarom de derde verdieping, onder het asbestdak, in brand steken en niet het gelijkvloers?
 1. Opa Roland (77) van Genk-doelman Maarten Vandevoordt overlijdt aan corona: “Honderden kilometers heeft hij met mij rondgereden”
  PREMIUM
  Genk/Sint-Truiden

  Opa Roland (77) van Gen­k-doel­man Maarten Vande­voordt overlijdt aan corona: “Honderden kilometers heeft hij met mij rondgere­den”

  Genk-doelman Maarten Vandevoordt (19) en zijn familie hebben afgelopen zondag afscheid moeten nemen van opa Roland Baré (77) na een ongelijke strijd tegen het coronavirus. De trotse landbouwer uit Sint-Truiden was een grote supporter van Maarten en heeft hem ontzettend veel gesteund bij zijn weg naar de top. “Hij keek ernaar uit om na het virus opnieuw naar de matchen te komen kijken, nu zal het nooit meer hetzelfde zijn”, treurt de doelman.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"