Dries Van Langenhove in cafe South of Heaven. Hier met Annick Ponthier van het Vlaams Belang.
Volledig scherm
Dries Van Langenhove in cafe South of Heaven. Hier met Annick Ponthier van het Vlaams Belang. © Benoit De Freine

Dries Van Langenhove als ultieme steun
voor zegezeker Vlaams Belang in Bilzen

Dries Van Langenhove, parlementslid voor het Vlaams Belang en populair bij de jongeren, kwam vanavond speechen in South of Heaven, een rockcafé op de Brugstraat in Bilzen. Hij deed dat om Annick Ponthier en de overige 20 kandidaten die meedoen aan de herverkiezing van de gemeenteraad nog een laatste duw in de rug te geven. Goed 200 aanhangers van het Vlaams Belang, onder wie veel jongeren, aanhoorden wat de rijzende ster bij het Vlaams Belang te zeggen had. Hij had een boodschap voor Bilzen. “We willen een beleidspartij zijn, en in Bilzen moet het Vlaams Belang mee besturen.”

 1. Vier coronapatiënten op afdeling intensieve zorg AZ Vesalius
  Tongeren

  Vier coronapa­tiën­ten op afdeling intensieve zorg AZ Vesalius

  In het AZ Vesalius in Tongeren liggen momenteel vier coronapatiënten op de afdeling intensieve zorg. Dat blijkt uit de laatste cijfers. In totaal zijn er 9 bedden voorzien voor die patiënten, dus er is zeker nog marge. Het ziekenhuis telt in totaal 326 bedden, waarvan er 22 bezet zijn door coronapatiënten. In de eerste piek tijdens het voorjaar lagen er maximaal 8 coronapatiënten op de afdeling intensieve zorg. Het maximumaantal wat coronapatiënten betreft in het hele ziekenhuis bedroeg toen 68.
 2. De coronacijfers in Bilzen van zaterdag 17 oktober

  De coronacij­fers in Bilzen van zaterdag 17 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Bilzen, op één dag 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 77. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Bilzen op 237 te liggen. Omdat Bilzen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Hartverwarmende actie: 12-jarige Tommy maakt baseballknuppels van afgebroken hout door windstorm
  Play

  Hartverwar­men­de actie: 12-jarige Tommy maakt baseball­knup­pels van afgebroken hout door windstorm

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is