Moeten oud-burgemeester en fractieleider van Trots op Bilzen en andere Bilzenaren straks opnieuw naar de stembus? Daar beslist nu dinsdag de Raad van State over.
Volledig scherm
Moeten oud-burgemeester en fractieleider van Trots op Bilzen en andere Bilzenaren straks opnieuw naar de stembus? Daar beslist nu dinsdag de Raad van State over. © Bart Borgerhoff

Dinsdag uitspraak over de (on)geldigheid van de verkiezingen in Bilzen

De Raad van State doet dinsdag uitspraak over de (on)geldigheid van de verkiezingen voor de samenstelling van de gemeenteraad in Bilzen. Afgelopen vrijdag mochten de advocaten van de stad en die van de open stadslijst Trots op Bilzen (TOB) voor de laatste keer pleiten.

0 reacties

 1. Gouverneur en Ziekenhuis Oost-Limburg roepen bevolking op tot waakzaamheid : “Al te veel mensen zien sterven in eenzaamheid”
  PREMIUM
  Genk/Maaseik

  Gouverneur en Ziekenhuis Oost-Lim­burg roepen bevolking op tot waakzaam­heid : “Al te veel mensen zien sterven in eenzaam­heid”

  De provinciegouverneurs en verschillende burgemeesters van het Maasland kwamen vandaag op een coronaveilige manier samen in het Ziekenhuis Oost-Limburg. Ze willen de bevolking dan ook met de neus op de feiten drukken: de besmettingscijfers in onze provincie dalen niét. “Terwijl de meesten zich vandaag afvragen tot welk uur ze binnenkort op een terras kunnen vertoeven, voert het ziekenhuispersoneel een strijd tegen het virus in bijna buitenmenselijke omstandigheden.”
 2. Van Teuns over Vansevenant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?
  Wielrennen

  Van Teuns over Vanseve­nant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?

  De laatste Belgische zege in Luik-Bastenaken-Luik dateert al van 2011. Philippe Gilbert klopte toen de gebroeders Schleck in een sprint met drie. Krijgen we tien jaar later opnieuw een landgenoot te zien op het hoogste schavotje in La Doyenne? Het wordt moeilijk, maar enkele Belgen hebben zeker en vast de capaciteiten om hoog te mogen mikken. En jouw Gouden Klassiekers-ploeg op de slotdag van het Ardense luik veel punten te bezorgen. Een oplijsting.
 1. Hasselt krijgt eigen Monopolyspel als eerste in Limburg: “De Hasselaar? Die bepaalt het spelbord mee”
  Hasselt

  Hasselt krijgt eigen Monopoly­spel als eerste in Limburg: “De Hasselaar? Die bepaalt het spelbord mee”

  Nadat de Versuz alvast een ereplaats scoorde in de recente Monopoly-editie ‘Discotheken’, zal nu ook de volledige stad Hasselt als eerste in Limburg haar eigen spelborduitgave krijgen in november. Alle locaties van het klassieke spel worden daarvoor aangepast aan typisch Hasseltse straten, pleinen en bezienswaardigheden. Zelf het bord mee invullen als Hasselaar? Ook dat kan nog.
 2. IN BEELD. Hasseltse kinderen vieren Buitenspeeldag in verkeersvrije straten doorheen de stad
  Hasselt

  IN BEELD. Hasseltse kinderen vieren Buiten­speel­dag in verkeers­vrije straten doorheen de stad

  Op een vaste woensdag in april gaat de tv steevast uit en trekken kinderen naar buiten op de jaarlijkse Buitenspeeldag. Een dag die de jongste Hasselaren door de coronacrisis vorig jaar moeilijk konden vieren, maar die vandaag allesbehalve aan hen voorbijging. “Zij konden hun straat voor een dag ombouwen tot hun favoriete speelstraat, en kinderen van maar liefst zestien straten over heel Hasselt grepen die kans", zegt schepen van Jeugd Habib El Ouakili (RoodGroen+).
 1. Straffe dronebeelden tonen enorme brand in natuurgebied in Brecht
  Play

  Straffe dronebeel­den tonen enorme brand in natuurge­bied in Brecht

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen