#4CLOE
Volledig scherm
#4CLOE © RV

Cloë (10) vecht tegen agressieve hersentumor: “Kansen groter met veelbelovend maar duur medicijn uit de VS”

In een oogopslag is ze een zwierige ballerina van 10 jaar. Maar sinds 10 oktober is Cloë Hauben uit Bilzen ook een vechter. Die dag ontdekten dokters een agressieve hersentumor, die inmiddels dankzij bestraling reeds flink gekrompen is. Voor een veelbelovend — en duur — medicijn moet ze echter in de VS zijn. En om dat te betalen, zijn haar ouders nu een inzamelactie begonnen. “Als je weet dat je haar kansen kan vergroten, dan is niets doen geen optie”, zegt vader Johan.

15 reacties

 • Jan Demulder

  2 jaar geleden
  Sterkte!
 • Ludo Wouters

  2 jaar geleden
  Experimentele onderzoeken zouden gratis moeten zijn. Je bent immers een "proefkonijn". Sterkte aan de familie. Ik zou ook niet alles op die experimentele onderzoeken zetten. Geniet ook nog van het leven, met een agressieve hersenkanker of tumor kan het soms heel snel gaan.
 • Luc Hauben

  2 jaar geleden
  Tot het in jouw familie gebeurt, dan ga je anders kwaken Marc
 • Mark Deckers

  2 jaar geleden
  Ik begrijp de emotionele reactie van lezers op dergelijk verhaal, maar als onze sociale zekerheid experimentele behandelingen in het buitenland moet gaan financieren, dan laten we ons niet meer leiden door kennis maar door emotie. Ter info: experimentele behandelingen hebben geen aangetoonde werking.
 • jean Pierre Menten

  2 jaar geleden
  Als je ALLE geneesmiddelen terugbetaalt, komt ons UNIEK zorgstelsel in de problemen. Gevolg: minder tussenkomsten in zorgsector. Ik vind het systeem van vrijwillige donateurs VEEL beter, anders belast je ook de armen. Wie wil en kan schenken doet dit vrijwillig. Ik kan wel begrijpen dat vele mensen aarzelen, omdat we met fraudeurs en valse praktijken overspoeld worden. Nadenken over een waterdicht systeem.
 1. Jezelf ‘natuurlijk mooi’ maken als Stephanie en Iluna Planckaert? Ontdek hun eigen make-upbox: “Voor alle leeftijden, ook onze mama Christa”
  PREMIUM
  Hasselt

  Jezelf ‘natuurlijk mooi’ maken als Stephanie en Iluna Planckaert? Ontdek hun eigen ma­ke-up­box: “Voor alle leeftijden, ook onze mama Christa”

  “Als je dochter afkomt met de vraag naar make-up, wil je alleen maar het beste”, zegt Stephanie Planckaert. En dus brengt de telg van de populaire familie, samen met haar dochter Iluna, een eigen ‘natuurlijke make-upbox’ op de markt. Dat doet ze met Caroline Rigo van Café Beauté in Hasselt en Knokke. “Ja, we hebben alles op voorhand getest.”
 2. Van LEF in Tessenderlo tot Prana Bio Bulk in Heusden-Zolder: in deze 7 winkels in Limburg winkel je verpakkingsvrij
  PREMIUM
  Limburg

  Van LEF in Tessender­lo tot Prana Bio Bulk in Heus­den-Zol­der: in deze 7 winkels in Limburg winkel je verpak­kings­vrij

  Mei Plasticvrij is een campagne waarbij je wordt aangespoord om heel de maand mei zo weinig mogelijk plastic en ander afval te verzamelen. Door je eigen afvalberg te verkleinen draag je je steentje bij aan het milieu. Om je extra te motiveren zochten wij 7 leuke zaken in Limburg voor je op die zich bewust zijn van de afvalproblematiek. Van LEF in Tessenderlo tot Prana Bio Bulk in Heusden-Zolder: Met deze Limburgse winkels hou jij de maand mei plasticvrij.