#4CLOE
Volledig scherm
#4CLOE © RV

Cloë (10) vecht tegen agressieve hersentumor: “Kansen groter met veelbelovend maar duur medicijn uit de VS”

In een oogopslag is ze een zwierige ballerina van 10 jaar. Maar sinds 10 oktober is Cloë Hauben uit Bilzen ook een vechter. Die dag ontdekten dokters een agressieve hersentumor, die inmiddels dankzij bestraling reeds flink gekrompen is. Voor een veelbelovend — en duur — medicijn moet ze echter in de VS zijn. En om dat te betalen, zijn haar ouders nu een inzamelactie begonnen. “Als je weet dat je haar kansen kan vergroten, dan is niets doen geen optie”, zegt vader Johan.

15 reacties

 • Jan Demulder

  1 jaar geleden
  Sterkte!
 • Ludo Wouters

  1 jaar geleden
  Experimentele onderzoeken zouden gratis moeten zijn. Je bent immers een "proefkonijn". Sterkte aan de familie. Ik zou ook niet alles op die experimentele onderzoeken zetten. Geniet ook nog van het leven, met een agressieve hersenkanker of tumor kan het soms heel snel gaan.
 • Luc Hauben

  1 jaar geleden
  Tot het in jouw familie gebeurt, dan ga je anders kwaken Marc
 • Mark Deckers

  1 jaar geleden
  Ik begrijp de emotionele reactie van lezers op dergelijk verhaal, maar als onze sociale zekerheid experimentele behandelingen in het buitenland moet gaan financieren, dan laten we ons niet meer leiden door kennis maar door emotie. Ter info: experimentele behandelingen hebben geen aangetoonde werking.
 • Jean Pierre Menten

  1 jaar geleden
  Als je ALLE geneesmiddelen terugbetaalt, komt ons UNIEK zorgstelsel in de problemen. Gevolg: minder tussenkomsten in zorgsector. Ik vind het systeem van vrijwillige donateurs VEEL beter, anders belast je ook de armen. Wie wil en kan schenken doet dit vrijwillig. Ik kan wel begrijpen dat vele mensen aarzelen, omdat we met fraudeurs en valse praktijken overspoeld worden. Nadenken over een waterdicht systeem.
 1. Zware bom uit WOII gevonden in Hasselt: ontstekingsmechanismes onschadelijk gemaakt
  Play

  Zware bom uit WOII gevonden in Hasselt: ontste­kings­me­cha­nis­mes onschade­lijk gemaakt

  Een 500 kilo zware vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog die donderdagmiddag werd gevonden in een natuurgebied in Hasselt, is onschadelijk gemaakt. Dat heeft burgemeester Steven Vandeput (N-VA) van Hasselt donderdagavond rond 21.45 uur laten weten. De ontmijningsdienst van het leger DOVO heeft de twee ontstekingsmechanismes weggehaald. Die worden ter plaatse vernietigd, daarna zal de bom worden meegenomen. Voor het onschadelijk maken moesten driehonderd bewoners in de veiligheidszone geëvacueerd worden.
 2. Op zoek naar een Moederdag cadeau? Zet je Limburgse mama in de bloemetjes met één van deze 10 lokale geschenken
  PREMIUM
  Limburg

  Op zoek naar een Moederdag cadeau? Zet je Limburgse mama in de bloemetjes met één van deze 10 lokale geschenken

  Moederdag staat bijna voor de deur, hét moment om onze (plus)mama of oma eens in de bloemetjes te zetten. Al hoeft dat zeker niet altijd letterlijk te zijn. Zo vind je bij de lokale handelaars tal van originele geschenken om er dit jaar een verfrissende twist aan te geven. Onze redactie zocht tien leuke cadeautips bij elkaar in Limburg om je op weg te helpen. Enjoy!
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas