De burgemeesters brachten vandaag een werkbezoek aan het vaccinatiecentrum.
Volledig scherm
De burgemeesters brachten vandaag een werkbezoek aan het vaccinatiecentrum. © ENL

Bilzens vaccinatiecentrum krijgt groen licht om uitgenodigde kleuterjuffen in te enten, maar voorzitter eerstelijnszone roept hen op te wachten

Bilzen/Hoeselt/RiemstDe uitgenodigde kleuterjuffen ouder dan 50 jaar van Bilzen, Hoeselt en Riemst krijgen vanaf volgende week hun coronaprik. Dat bevestigen de burgemeesters van de drie gemeenten. “Uitnodigingen annuleren, zou alleen maar meer problemen veroorzaken”, reageert het Agentschap Zorg en Gezondheid. Al is niet iedereen het daarmee eens.

 1. 246 personen laten zich vangen bij snelheidscontrole
  Lanaken / Maasmechelen

  246 personen laten zich vangen bij snelheids­con­tro­le

  Binnen de politiezone Lanaken-Maasmechelen werd vrijdagavond een snelheidscontrole georganiseerd. Maar liefst 246 personen liepen tegen de lamp. Aan de Ringlaan in Maasmechelen, waar je 70 kilometer per uur mag rijden, werd in beide richtingen gecontroleerd. 172 wagens passeerden, 40 chauffeurs waren in overtreding. Op de Steenweg in Lanaken passeerden 424 voertuigen, 92 reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 149 kilometer per uur. Aan de Rijksweg in Maasmechelen kwamen er nog eens 114 overtredingen bij op 450 passanten.
 1. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

 2. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League