De weide achter De Blondeswinning is voortaan een hoogstamboomgaard. Een initiatief van stad Bilzen om het typische Haspengouwse landschap te laten terugkeren.
Volledig scherm
PREMIUM
De weide achter De Blondeswinning is voortaan een hoogstamboomgaard. Een initiatief van stad Bilzen om het typische Haspengouwse landschap te laten terugkeren. © Leen De Bleser

Bilzen plant hoogstamboogaard om Haspengouws landschap te herstellen

BilzenStad Bilzen voert een actief hoogstamboomgaardbeleid en plantte daarom opnieuw 95 fruitbomen aan het ontmoetingscentrum De Blondeswinning in Grote-Spouwen. De kersen-, peren- en appelbomen moeten ervoor zorgen dat het typische Haspengouwse landschap beetje bij beetje terugkeert naar Bilzen.

 1. Geen sneltram, wél trambus op Spartacuslijn Hasselt-Maastricht: “Na 20 jaar eindelijk vooruitgang in dit dossier”
  PREMIUM
  Limburg

  Geen sneltram, wél trambus op Spartacus­lijn Has­selt-Maastricht: “Na 20 jaar eindelijk vooruit­gang in dit dossier”

  De Vlaamse regering gaat akkoord met de keuze voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) via een elektrische trambus voor Spartacus Lijn 1 Hasselt – Maastricht. Het verhaal van een tram op tramsporen is daarmee definitief van tafel geveegd. “Dat zou een stap terug in de tijd zijn", zegt minister Lydia Peeters (Open Vld), die op termijn vooral naar hypermoderne vervoersmogelijkheden kijkt.
 2. Genkse duizendpoot Lotte (21) van The Voice naar finale van Top Model Europe: “Ik hou van fashion, al blijft muziek mijn grootste bezigheid”
  Genk

  Genkse duizend­poot Lotte (21) van The Voice naar finale van Top Model Europe: “Ik hou van fashion, al blijft muziek mijn grootste bezigheid”

  Eind deze maand is de Genkse Lotte Caubergh (21) één van de 75 finalisten in de fashionshow van de Top Model Europe-wedstrijd. Deze internationale contest kende twee jaar problemen door corona, maar kan nu terug plaatsvinden. Limburgers kennen Lotte misschien nog als Miss Talent of van haar deelname aan The Voice. “Ik ben een bezige bij”, glimlacht de Genkse.