Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News (Vincent Kalut)

Bilzen, Hoeselt en Riemst openen samen coronatestcentrum

BilzenVanaf eind deze maand zal het Seniorenhuis in Bilzen de hele zomer lang dienstdoen als testcentrum. De gemeenten Bilzen, Hoeselt en Riemst willen op die manier een testlocatie dicht bij huis aanbieden, zeker nu er mogelijk heel wat vakantiegangers een coronatest zullen aanvragen.

 1. Nog geen duidelijkheid over wanneer belevingscontainer terugkeert naar Smeermaas
  Lanaken

  Nog geen duidelijk­heid over wanneer belevings­con­tai­ner terugkeert naar Smeermaas

  De belevingscontainer aan de Grensmaas in Smeermaas (Lanaken) staat nog niet terug op zijn plaats. Het uitkijkpunt – dat tevens dienstdoet als opslagplaats voor Kajak Maasland – werd vorige week weggehaald uit voorzorg voor mogelijke wateroverlast in het Maasdorp. Wanneer de container wordt teruggezet, is nog niet geweten. “We gaan dat bekijken met de beheerder en de uitbater van Kajak Maasland”, zegt schepen van Toerisme Sofie Martens (Open Vld). “Eerst volgt de opruimingsactie volgend weekend, die in Smeermaas waarschijnlijk wel zal meevallen. Maar de stabiliteit van de ondergrond moet er natuurlijk gegarandeerd kunnen worden. Naar verwachting keert de belevingscontainer deze zomer nog terug. Zal dat voor over drie weken zijn of pas het einde van augustus? Daar kan ik momenteel helaas nog niet op antwoorden.”
 2. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.