In Bonheiden werd gevraagd om snelheidsremmers op de weg te vermijden, maar dat zou in Bilzen nooit gevraagd zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
In Bonheiden werd gevraagd om snelheidsremmers op de weg te vermijden, maar dat zou in Bilzen nooit gevraagd zijn. © Karolien Coenen

Bilzen gaat wel in zee met omstreden privébedrijf voor trajectcontrole: “Hier verlopen de controles wel correct”

BilzenStad Bilzen ondertekende dinsdag dan toch een overeenkomst met privébedrijf TaaS (Trajectcontrole-as-a-Service). Eerder kwamen de plannen van gemeente Bonheiden om met het privébedrijf in zee te gaan in opspraak omdat hun contract de lokale autonomie aan banden zou leggen. “Maar in Bilzen maken we wel correct gebruik van de trajectcontroles", zegt burgemeester Johan Sauwens (CD&V). 

 1. Maartje Elants opent tentoonstelling ‘Binnen Buiten’ in Emile Van Dorenmuseum
  Genk

  Maartje Elants opent tentoon­stel­ling ‘Binnen Buiten’ in Emile Van Dorenmuse­um

  Afgelopen weekend werd in het Emile Van Dorenmuseum in Genk de tentoonstelling ‘Binnen Buiten’ geopend. In het Huis van landschap en kunst kan je nog tot en met 2 oktober de werken van Maartje Elants bewonderen. Zij verhuisde van het drukke Amsterdam naar het rustieke Heks en schetst op het doek haar eigen intieme wereld. Ze voelt zich aangetrokken door de technieken van Van Doren, naar wie het museum is genoemd. Deze schildersdialoog tussen twee kunstenaars is van donderdag tot en met zondag gratis toegankelijk van 14 tot 18 uur.
 1. Limburgse start-up helpt bedrijven om duurzamer te worden: “Op het idee gekomen tijdens mijn verblijf in India”
  Hasselt

  Limburgse start-up helpt bedrijven om duurzamer te worden: “Op het idee gekomen tijdens mijn verblijf in India”

  Op de UCLL in Diepenbeek vond maandagnamiddag het kick-offevent van de Limburgse start-up Project Pura plaats. Dit initiatief van Hamont-Achelaar Shaun Van Nerum (27) en Neerpeltenaar Jesse Gielen (27) wil bedrijven helpen om duurzamer te worden. “Het idee ontstond toen ik 2018 na mijn studies een jaar lang in India verbleef en de gigantische vervuiling met eigen ogen aanschouwde”, vertelt Van Nerum.