Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © anp

Bestuurster (35) test positief op drugs

BilzenAan een tankstation op de Tongersestraat in Bilzen ging de politie over tot controle. Een bestuurster van 35 jaar testte positief op drugs.

 1. Oudsbergen heeft hoogste incidentie van Limburg
  Oudsbergen / Hoeselt

  Oudsbergen heeft hoogste incidentie van Limburg

  Biostatisticus Geert Molenberghs plaatste gisteren de situatie in Oudsbergen nog in perspectief, maar vandaag is de gemeente ook die met de hoogste incidentie in Limburg. Volgens de officiële cijfers van Sciensano bedraagt de incidentie in Oudsbergen nu 561, wat net iets meer is dan de 554 in Hoeselt. Nog volgens die officiële cijfers gaat het om 132 besmettingen op twee weken tijd, al is inmiddels al gebleken dat er lokaal nog veel hogere cijfers circuleren. Ook Lanaken (363) en Halen (342) komen stilaan in de probleemzone. In Zonhoven ligt de incidentie slechts op 94, daar woedt corona dus allerminst.
 2. Didier Haenen (SV Belisia): “Gelijkspel is wel de juiste weergave”
  voetbal tweede nationale B

  Didier Haenen (SV Belisia): “Gelijkspel is wel de juiste weergave”

  Vroeg Didier Haenen (SV Belisia) zijn maats eerder nog om de derby op Hades van bij het eerste fluitsignaal geconcentreerd aan te vatten, met het gelijkspel achteraf was hij niet helemaal tevreden. “Als sportman kan je nooit helemaal blij zijn met een puntendeling. Als je achteraf de optelsom maakt, denk ik wel dat dit een juiste weergave is”, vat de bezoekende kapitein het duel kort samen.
 3. Hasseltse Dag van de Jeugdbeweging trok 1.000 jongeren voor vers ontbijtje naar Dusartplein
  Hasselt

  Hasseltse Dag van de Jeugdbewe­ging trok 1.000 jongeren voor vers ontbijtje naar Dusart­plein

  Liefst 1.000 Hasseltse jongeren aangesloten bij de jeugdvereniging trokken in de vroege vrijdagochtend naar het Kolonel Dusartplein. Het stadsbestuur trakteerde hen daar allemaal op een vers ontbijt, opgefleurd door de beats van een dj om de Dag van de Jeugdbeweging ook dit jaar weer optimaal te vieren. “Afsluiten doen we dan weer deze vrijdagavond nog met een slotfeest in de Muziekodroom”, belooft de stad nog.