Vandersanden (links) en Dronematrix (rechts) nemen de prijzen in ontvangst.
Volledig scherm
Vandersanden (links) en Dronematrix (rechts) nemen de prijzen in ontvangst. © Voka - KvK Limburg

Baksteenproducent Vandersanden en technologiebedrijf Dronematrix zijn de meest innovatieve bedrijven van de provincie

Bilzen / HasseltBij speciale tijden horen speciale onderscheidingen. Daarom werd de Innovatie Award van Voka - KvK Limburg dit jaar uitgereikt aan niet één, maar twee Limburgse bedrijven. De Bilzense baksteenproducent Vandersanden en technologiebedrijf Dronexematrix mogen zich de laureaten noemen. “Ze zijn een toonbeeld van innovatie en verdienen deze award op basis van hun ijzersterke dossiers”, zeggen voorzitter Karin Van De Velde en Cathérine Dreesen, directeur internationalisatie & innovatie van Voka - KvK Limburg.

 1. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.
 2. Grootste gevelsteenbakkerij ter wereld breidt verder uit
  PREMIUM

  Grootste gevelsteen­bak­ke­rij ter wereld breidt verder uit

  Vandersanden uit Bilzen, de grootste gevelsteenbakker ter wereld, heeft het Duitse Ziegelwerk Blomesche Wildnis gekocht. "Het Hamburgse bedrijf produceert glanzende gekleurde stenen die tegen zeer hoge prijzen worden verkocht", zegt Jean-Pierre Wuytack, CEO Vandersanden Group. "Het is absoluut een nichemarkt, maar wel eentje die nog niet in ons aanbod zat. De productie is dus helemaal complementair aan de onze".