Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © Lukas

434 bestuurders rijden te snel: hier werd er geflitst in Bilzen, Hoeselt en Riemst

Bilzen/Hoeselt/RiemstDe politie hield dit weekend snelheidscontroles op meerdere locaties. Maar liefst 10 procent liep tegen de lamp.

 1. Opgepast: inbrekers actief in Hasselt
  Hasselt

  Opgepast: inbrekers actief in Hasselt

  In januari zijn de dagen kort en de nachten lang. Het is die periode waarin inbrekers het meest actief zijn en dat is ook dit weekend weer gebleken in Hasselt. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er op minstens drie plaatsen in de stad ingebroken. Aan de Droogvennelaan werd een raam opengebroken, maar lijkt er op het eerste zicht geen nadeel te zijn. In de Leeuweriklaan gingen de inbrekers aan de haal met een som geld en juwelen. Juwelen waren ook in de Kliniekstraat het onderwerp van de diefstal. Politie Limburg Regio Hoofdstad maakte telkens notie van de diefstal.
 2. Hogeschool helpt lagereschoolleerlingen bij huiswerk
  Hasselt

  Hogeschool helpt lagere­school­leer­lin­gen bij huiswerk

  Sinds januari organiseert de PXL-STEM Academy ‘STEMaf’ op woensdagnamiddag van 13 uur tot 16 uur in Hasselt. Met degelijke huiswerkbegeleiding wil de school de kinderen van het derde tot zesde leerjaar leren studeren. “We geven ze praktische tips om hun persoonlijke ‘probleem’-vakken aan te pakken. Als beloning voor hun harde werk voorzien we erna altijd een leuke afsluitende activiteit”, zegt coördinator Mieke Vanormelingen.
 1. RESTOTIP. Nicky’s Foods and Goods in Bilzen, waar je het gezonde met het aangename koppelt
  PREMIUM
  Limburg

  RESTOTIP. Nicky’s Foods and Goods in Bilzen, waar je het gezonde met het aangename koppelt

  Wie dacht naar Hasselt, Antwerpen of Gent te moeten voor gezonde en vernieuwende ontbijtzaken, is verkeerd. Nicole Dufour bracht met haar horecazaak ‘Nicky’s Foods and Goods’ de smoothies, acaï bowls, bagels en verse sapjes tot in Bilzen. “Hier heb ik jaren op gewacht", vertelt Nicole. Sinds eind november is het eindelijk het zover, en dus gingen wij langs bij Nicky’s voor een gezond ontbijt en een gezellige babbel.
 2. 40-jarige man gewond na aanrijding met fietster
  Genk

  40-jarige man gewond na aanrijding met fietster

  Op de Springstraat in Genk werd zaterdag rond 19.30 uur een fietster aangereden door een personenwagen. Een 40-jarige man uit Dilsen-Stokkem raakte hierbij gewond. Ook in de nacht van zaterdag op zondag was er een verkeersongeval in Genk. Rond 3.15 uur botsten twee personenwagens op de Hasseltweg. Een 41-jarige man uit Houthalen-Helchteren en een 32-jarige vrouw uit Zonhoven liepen verwondingen op. Politie CARMA kwam twee keer ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Verder was er dit weekend ook nog een diefstal in Genk. Bij een woninginbraak in de Stoffelbergstraat werden juwelen gestolen. De eigenaar merkte de diefstal vrijdagavond op.