Karine en Dominique in hun ‘moestuinparadijs’. Zondag trekken ze de deur van hun restaurant 't Vlierhof definitief dicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Karine en Dominique in hun ‘moestuinparadijs’. Zondag trekken ze de deur van hun restaurant 't Vlierhof definitief dicht. © Mine Dalemans

38 jaar groenten uit hun ‘exotische' moestuin geserveerd... en nu sluiten Dominique en Karine voorgoed ‘t Vlierhof: “Quinoa hadden wij al voor het alomtegenwoordig was”

Bilzen“In de beginjaren van ‘t Vlierhof werden we uitgelachen door onze collega’s: ‘Ga die groenten toch gewoon kopen’. Maar dit was hoe wij het wilden.” Karine en Dominique serveren zondag hun laatste gastronomische gerechten aan een select groepje vaste klanten, om nadien – na 38 jaar – de deur van hun restaurant in Bilzen voor altijd dicht te trekken. De moestuin, waar ze de meest exotische groenten, fruitsoorten en kruiden teelden, blijft wél bestaan. Het echtpaar neemt ons mee door hun paradijsje.

 1. Overdag tussen de voetballers van Union, ‘s avonds tussen de jumpingpaarden: “Ons hippisch complex is géén manege, maar een landbouwbedrijf”
  PREMIUM
  Heers

  Overdag tussen de voetbal­lers van Union, ‘s avonds tussen de jumping­paar­den: “Ons hippisch complex is géén manege, maar een landbouwbe­drijf”

  Als CEO van voetbalclub Union beleeft hij succesvolle tijden, maar na zijn uren staat Philippe Bormans tussen de paarden in Heers. Samen met zijn vrouw Sarah Van Haeken opende hij dit voorjaar een nieuw hippisch complex. In De Bo Stables vinden hun 60 jumpingpaarden onderdak en worden ze getraind. “Zelfs wanneer de paarden aan de andere kant van de wereld gaan wonen, zien we nog hoe goed ze het doen”, vertelt Philippe.
 2. Nieuwkomer Seppe Brulmans: “Bij Bocholt VV vielen de puzzelstukken in elkaar”
  Voetbal Tweede Nationale B

  Nieuwkomer Seppe Brulmans: “Bij Bocholt VV vielen de puzzelstuk­ken in elkaar”

  Seppe Brulmans (28) heet de man die Bocholt VV de volgende maanden en jaren de weg naar boven zal wijzen. De middenvelder uit Bilzen die nauwelijks een jaar terug op advies van vriend Thibaut Courtois de koffers had gepakt voor een Spaans avontuur, kiest na een tumultueuze periode voor de stabiliteit van Limburg en de Damburg. Klaar voor de kraker van zaterdag in het stadion van leider Hasselt?