1. Nieuwkomer Seppe Brulmans: “Bij Bocholt VV vielen de puzzelstukken in elkaar”
  Voetbal Tweede Nationale B

  Nieuwkomer Seppe Brulmans: “Bij Bocholt VV vielen de puzzelstuk­ken in elkaar”

  Seppe Brulmans (28) heet de man die Bocholt VV de volgende maanden en jaren de weg naar boven zal wijzen. De middenvelder uit Bilzen die nauwelijks een jaar terug op advies van vriend Thibaut Courtois de koffers had gepakt voor een Spaans avontuur, kiest na een tumultueuze periode voor de stabiliteit van Limburg en de Damburg. Klaar voor de kraker van zaterdag in het stadion van leider Hasselt?
 1. Waarom Limburg als enige Belgische provincie een eigen volkslied heeft (en dat zo belangrijk vindt): “Het is een deel van onze identiteit”
  PREMIUM
  Limburg

  Waarom Limburg als enige Belgische provincie een eigen volkslied heeft (en dat zo belangrijk vindt): “Het is een deel van onze identiteit”

  De provincieraad in Hasselt stond klaar om uit volle borst mee te zingen, maar iedereen bleef verbaasd achter: het Limburgse volkslied weerklonk er zowaar niét. Iets wat anders traditioneel áltijd gebeurt. Een technisch foutje, zo bleek. Maar waarom heeft Limburg überhaupt, als enige Belgische provincie, een eigen volkslied? En waarom is het zo belangrijk? “Als je buiten de provinciegrens dat lied hoort, dan raakt je dat.”
 2. ASSISEN. Man (59) doodt partner met 53 messteken en wil het doen uitschijnen als zelfmoord: “Ik werd weggegooid als een vod”
  PREMIUM
  Halen/Tongeren

  ASSISEN. Man (59) doodt partner met 53 messteken en wil het doen uitschij­nen als zelfmoord: “Ik werd weggegooid als een vod”

  “Ik heb iemand anders, ik heb u niet meer nodig.” Eén simpel zinnetje was genoeg om Michel T. (59) door het lint te laten gaan. Toen zijn ex-partner Anja Vlayen (49) op 11 april 2020 haar laatste spullen kwam ophalen in zijn studio en de bekentenis deed, greep hij naar een mes en stak hij haar 53 keer. Vanaf morgen buigt het assisenhof in Tongeren zich over deze zaak.
 1. Ben jij al in de kerststemming? In deze shops vind je leuke kerstdecoratie in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Ben jij al in de kerststem­ming? In deze shops vind je leuke kerstdeco­ra­tie in Limburg

  De gezellige eindejaarsperiode is in zicht en dat betekent dat je de kerstdecoratie weer van onder het stof mag halen. Ben jij nog op zoek naar een kerstboom? Of wil je graag nieuwe kerstlichtjes om aan je gevel te hangen? Dan helpen wij je alvast op weg. Van It’s all about Christmas in Maasmechelen tot Meijers in Lanaken: met deze 7 shops in Limburg stop jij je woning in een kerstjasje.
 2. Maak kennis met de splinternieuwe gymnastiekhal in Runkst: “Eindelijk een moderne thuisbasis voor onze 1.500 Hasseltse turntalenten”
  PREMIUM
  Hasselt

  Maak kennis met de splinter­nieu­we gymnastiek­hal in Runkst: “Eindelijk een moderne thuisbasis voor onze 1.500 Hasseltse turntalen­ten”

  Na 18 jaar geduld zet het Hasselts stadsbestuur een splinternieuwe gymnastiekhal neer in Runkst tegen het voorjaar van 2024. Die zal 2.016 vierkante meter groot zijn en de thuisbasis worden van de Hasseltse turnclubs Sta Paraat, Turn-it en de Koninklijke Turnkring Excelsior. “Hiermee creëren we het Roland Garros van het turnen in Vlaanderen", belooft burgemeester Steven Vandeput (N-VA).
 1. Europese vintagemarkt Vinokilo strijkt voor het eerst neer in Genk
  Genk

  Europese vintage­markt Vinokilo strijkt voor het eerst neer in Genk

  Parijs, Milaan, Zürich, Rotterdam: het zijn maar een paar van de Europese steden waar vintagemarkt Vinokilo deze maand zijn tenten opstelt. Op dinsdag 6 en woensdag 7 december is het de beurt aan Genk, met Thor Park in Waterschei als standplaats van dienst. De keuze voor een mijngebouw als locatie is daarbij zeker niet onbewust. “We zoeken altijd naar plaatsen met een bepaalde geschiedenis”, klinkt het bij Vinokilo.
 2. Michel T. (59), die ex met 53 messteken doodde, krijgt ‘toegewijde’ assisenjury voor zich: “Ik wil tijdens het proces gerust bij mijn ouders komen wonen”
  PREMIUM
  Halen/Tongeren

  Michel T. (59), die ex met 53 messteken doodde, krijgt ‘toegewijde’ assisenju­ry voor zich: “Ik wil tijdens het proces gerust bij mijn ouders komen wonen”

  Zes dames en zes heren zullen oordelen over het lot van Halenaar Michel T. (59). De vijftiger moet zich vanaf vrijdag voor het Tongerse assisenhof verantwoorden voor doodslag met 53 messteken op zijn ex-partner Anja Vlayen (49). De uitloting van de volksjury volgde de beschuldigde zelf alvast met de nodige interesse. Ook toen een Antwerpse jongedame duidelijk aangaf dat ze wel een oplossing zou vinden voor de ‘praktische problemen’ om in de jury te zetelen.

Populair in HLN+ REGIO