Jolien De Hertog, Cil Cuypers, Bram Vrancken en Tie Vanbeselaere zamelen speelgoed in ten voordele van Kirikou.
Volledig scherm
Jolien De Hertog, Cil Cuypers, Bram Vrancken en Tie Vanbeselaere zamelen speelgoed in ten voordele van Kirikou. © RV

Vooruit Bierbeek zamelt speelgoed in op Werelddag van Verzet tegen Armoede

BierbeekVoor steeds meer gezinnen wordt het moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen. Speelgoed aankopen en leuke dingen doen met je kinderen is dan niet altijd evident. Daarom doet Vooruit Bierbeek net als vorig jaar een inzamelactie op de Werelddag van Verzet tegen Armoede. “Dit jaar zamelen we speelgoed in ten voordele van Kirikou, een vereniging in Leuven die kwalitatieve kinderspullen doorgeeft aan gezinnen die het minder breed hebben en waarmee OCMW Bierbeek samenwerkt”, klinkt het.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Gedetineerden Leuven Centraal halen slag thuis om online unieflessen te volgen in gevangenis: “Dit is een belangrijk precedent”
  LEUVEN

  Gedetineer­den Leuven Centraal halen slag thuis om online uniefles­sen te volgen in gevangenis: “Dit is een belangrijk precedent”

  Zes gedetineerden van Leuven Centraal die in de burgerlijke rechtbank online unieflessen eisten in de gevangenis hebben een kleine overwinning geboekt. Eind januari 2022 moet FOD Justitie zich schikken en het digitale leerplatform beschikbaar maken binnen de vier muren. “Dit is een belangrijke stap in de digitale omwenteling”, reageert hun advocaat Jos Vander Velpen.