Illustratie rechtbank Leuven.
Volledig scherm
Illustratie rechtbank Leuven. © Vertommen

Veroordeling nummer 26 kost dertiger zes maanden rijverbod: “Met dergelijke snelheden brengt men iedereen in gevaar”

BIERBEEK/LEUVENEen dertiger uit Bierbeek heeft een rijverbod van zes maanden gekregen voor een zware snelheidsovertreding. Cristian V. werd op de E40 in Boutersem geflitst met een snelheid van 184 kilometer per uur. “Hij bracht zichzelf en anderen in gevaar”, oordeelde de rechtbank.

 1. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.
 2. RESTOTIP. Bistro Mariette: “Een babbel bij lekker eten en een goed glas wijn”
  PREMIUM
  Wilsele

  RESTOTIP. Bistro Mariette: “Een babbel bij lekker eten en een goed glas wijn”

  De ster van Bistro Mariette, een relatieve nieuwkomer in het culinaire aanbod van Groot-Leuven, schoot op korte tijd de hoogte in. Hoewel een ster misschien wat ver gaat, mag chef-kok Koen Lienard (53) zich met een eervolle vermelding in de jongste editie van de Gault&Millaugids met recht en rede op de borst kloppen. “Dat hadden we, zeker na een hobbelige start in volle coronalockdown, nooit verwacht,” zegt Karin Merci (52). Hoog tijd voor een bezoekje. Al onze restotips uit Leuven en het Hageland vind je in ons dossier.