Vrije school De Kinderberg sluit tot 13 december.
Volledig scherm
Vrije school De Kinderberg sluit tot 13 december. © De Kinderberg

School in Bierbeek gesloten nadat directrice àlle leerlingen laat testen: “Minstens twee besmettingen per klas”

Bierbeek/LeuvenNet als heel wat andere scholen zag ook vrije school De Kinderberg in Bierbeek heel wat kinderen en personeel uitvallen door corona. Directeur Lieselotte Vereecke (40) besloot dat het welletjes was en onderwierp alle leerlingen aan een sneltest. In elke klas bleken minstens twee leerlingen positief. De school blijft al zeker gesloten tot 13 december.

 1. Oppositiepartij N-VA haalt zwaar uit naar meerderheid: “Goede evolutie in leegstand? Een applaus voor zichzelf om gebrek aan visie te verdoezelen”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Oppositie­par­tij N-VA haalt zwaar uit naar meerder­heid: “Goede evolutie in leegstand? Een applaus voor zichzelf om gebrek aan visie te verdoeze­len”

  De leegstand in Leuvense horeca- en handelspanden daalt voor het tweede jaar op rij. Dat verklaarde een opgetogen schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V) eind vorige week. Hoewel de cijfers van vastgoedadviseur Locatus kloppen, ziet oppositielid Katrien Houtmeyers (N-VA) geen reden om tevreden te zijn: “En al zeker niet om jezelf op de borst te kloppen want een goed handelsbeleid is meer dan panden opvullen met pop-ups en fastfoodzaken.”
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.