‘Samen voor een hoopvol 2021! #warmbierbeek’.
Volledig scherm
‘Samen voor een hoopvol 2021! #warmbierbeek’. © Vertommen

“Samen voor een hoopvol 2021": politieke partijen brengen gezamenlijke nieuwjaarswens

BierbeekEen bijzonder jaar eindigt met een bijzondere actie. De vijf Bierbeekse politieke partijen slaan de handen in elkaar om een gezamenlijke nieuwjaarswens te brengen. “Samen voor een hoopvol 2021! #warmbierbeek.”

 1. Theo Francken (N-VA) spuwt gal over controle op quarantaine voor vakantiegangers: “Richtlijnen kwamen rijkelijk laat en dan moeten de burgemeesters het maar oplossen. Typisch Belgisch”
  PREMIUM
  Lubbeek

  Theo Francken (N-VA) spuwt gal over controle op quarantai­ne voor vakantie­gan­gers: “Richtlij­nen kwamen rijkelijk laat en dan moeten de burgemees­ters het maar oplossen. Typisch Belgisch”

  De voorbije weken was er heel wat te doen over reizen in coronatijden. Er zouden strenge controles komen op de verplichte quarantaine, en voor de uitvoering rekende de hogere overheid op de lokale overheden. “De burgemeesters dus. Helaas kregen die de richtlijnen rijkelijk laat. Pas vrijdagavond om 20 uur wisten we hoe of wat. Leg mij dan eens uit hoe je vanaf maandag kan beginnen met controles… In Lubbeek starten we donderdag”, aldus de Lubbeekse burgemeester Theo Francken (N-VA).
 2. Voedervrijwilliger Lucienne krijgt als eerste voederpas voor zwerfkatten, en die krijg je niet zomaar: “Zij zijn de enigen die de beestjes mogen voederen, anderen riskeren een GAS-boete”
  Leuven

  Voedervrij­wil­li­ger Lucienne krijgt als eerste voederpas voor zwerfkat­ten, en die krijg je niet zomaar: “Zij zijn de enigen die de beestjes mogen voederen, anderen riskeren een GAS-boe­te”

  Zij was de eerste in Leuven, maar ondertussen heeft Lucienne Robert al 43 collega’s. We hebben het over voedervrijwilligers. Die geven zwerfkatten dag na dag eten op vaste locaties en helpen zo om de overlast tot een minimum te beperken. Maar zo’n voederpas, die krijg je niet zomaar.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw