#REDCHALLENGE. Bierbeek gaat uitdaging aan en kleurt helemaal rood: “Een voetbalfeest voor alle leeftijden!”

BierbeekBierbeek kleurde woensdag helemaal rood voor de ‘Red Challenge’ van VTM Nieuws en hln.be. Niemand minder dan Rode Duivel Matz Sels had de inwoners uitgedaagd en zij zijn vol enthousiasme en met glans geslaagd. Van de allerkleinsten in de kinderopvang tot de rusthuisbewoners: de Belgen op het EK voetbal laten niemand onberoerd.

  1. 17e eeuwse abdijhoeve van Abdij van Park duurzaam gerestaureerd: “Door het gebruik als koeienstal waren de muren verzadigd met zouten uit urine”
    PREMIUM
    Leuven

    17e eeuwse abdijhoeve van Abdij van Park duurzaam gerestau­reerd: “Door het gebruik als koeienstal waren de muren verzadigd met zouten uit urine”

    Zopas kwam er een einde aan de restauratie van de historisch waardevolle abdijhoeve in Abdij van Park. De hoeve uit 1663 kreeg een duurzame ‘make over’ met biologische landbouw en een educatieve functie. “De hoeve bestond uit de tiendenschuur, stallingen en het melkhuisje. Het was het economisch hart van Abdij van Park en we kozen er bewust voor om de oude functies te behouden op een moderne manier”, zegt schepen Dirk Vansina (CD&V).