De Oude Zandgroeve
Volledig scherm
De Oude Zandgroeve © Marijke Broothaers

Onbekend en onbemind: Behaag je tuin plant duizendste bestelling in de Oude Zandgroeve

Korbeek-Lo“Behaag je tuin” is een initiatief van de Vlaams-Brabantse regionale landschappen, gemeenten en de provincie om het gebruik van lokale planten in de tuin aan te moedigen. In totaal 1.046 deelnemers kozen dit jaar voor plantgoed uit eigen streek via de samenaankoop “Behaag je tuin”. Er komen in totaal meer dan 2.400 bomen en 17,4 kilometer hagen, heggen en houtkanten bij. Een waar succes, en dus wordt de duizendste besteller dit jaar in de bloemetjes (of beter: in de fruitbomen) gezet. Het gaat om Guido Rooseleer (65) en Annemie Geldhof (63), twee ex-leerkrachten biologie die een oude zandgroeve achter hun tuin opkochten en omtoverden tot een biodiverse oase van rust in Korbeek-Lo. 

0 reacties

 1. Veertiger riskeert zes jaar cel voor verkrachting jobstudente (15) in zijn broodjesbar: “Maar ik ben aangerand door háár”
  PREMIUM
  LEUVEN

  Veertiger riskeert zes jaar cel voor verkrach­ting jobstuden­te (15) in zijn broodjes­bar: “Maar ik ben aangerand door háár”

  De voormalig uitbater van een broodjesbar in Leuven hangt zes jaar cel boven het hoofd. Een toen 15-jarige jobstudente beweert dat ze in 2019 door T.V.B. verkracht werd op het toilet op haar tweede werkdag. Zelf houdt de veertiger vol dat zij hem besprong. Hij vraagt dan ook de vrijspraak. “De schuld in haar schoenen schuiven is een brug te ver”, kookte het bloed van de procureur.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.