Koningin Mathilde op bezoek bij Ave Regina. Foto RV.
Volledig scherm
Koningin Mathilde op bezoek bij Ave Regina. Foto RV. © Vertommen

Koningin Mathilde bezoekt kinderen die muziektherapie krijgen

Kinderen met een trauma via muziek helpen om grip te krijgen op hun emoties: dat is het doel van de muziektherapie in het instituut Ave Regina in Lovenjoel. Koningin Mathilde bracht vandaag een bezoek aan deze jongeren.

0 reacties

 1. INTERVIEW Erik De Rop (vzw Oude Markt): “Voor de mentale gezondheid is de toog belangrijker dan de zetel van de psychiater”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  INTERVIEW Erik De Rop (vzw Oude Markt): “Voor de mentale gezondheid is de toog belangrij­ker dan de zetel van de psychiater”

  Dat de coronapandemie sporen nalaat in de horeca is overduidelijk maar valt er ook een positieve boodschap te halen uit de crisis? Onze reporter ging op zoek naar het antwoord bij Erik De Rop, de voorzitter van vzw Oude Markt. Het blijft ondertussen maar de vraag wat de toekomst zal bieden voor het bekendste plein, al regent het voorlopig geen faillissementen. “Je weet pas wat iets waard is als het er niet meer is”, aldus Erik De Rop.
 2. Nog tien dagen om vergunning buitenstand jaarmarkt aan te vragen
  LEUVEN

  Nog tien dagen om vergunning buiten­stand jaarmarkt aan te vragen

  De jaarmarkt in Leuven vindt traditiegetrouw de eerste maandag van september plaats. Wie een winkel heeft en op 6 september een buitenstand wil plaatsen, kan nog tot 30 juli een vergunning aanvragen. Voorwaarde is dat de stand of het terras niet breder is dan de gevel van de zaak. Men mag ook niets anders verkopen dan wat men binnen verkoopt, anders is een leurkaart nodig. De vergunning is gratis, maar je hebt wel een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid nodig en een verzekering voor de toestellen en producten die die dag gebruikt of verkocht worden. Tijdens de braderie zullen controles uitgevoerd worden door de politie en Stad Leuven. Wie niet in orde is met zijn vergunning of koopwaar riskeert een proces-verbaal of GAS-boete. De braderie vindt plaats van 9 tot 18 uur. Het is nog onduidelijk of er ook optredens mogen plaatsvinden.
 1. Bekroonde chef Felice Miluzzi (Rossi) opent tweede zaak in Leuven: “Ik ben vastbesloten om een pizzarevolutie te ontketenen”
  PREMIUM
  Leuven

  Bekroonde chef Felice Miluzzi (Rossi) opent tweede zaak in Leuven: “Ik ben vastbeslo­ten om een pizzarevo­lu­tie te ontketenen”

  Ristorante Rossi is meer dan een vaste waarde in culinair Leuven en ver daarbuiten. Chef Felice Miluzzi werd al uitgeroepen tot beste Italiaanse chef van België en staat bekend als een vernieuwende kok. Die reputatie maakt Felice nu opnieuw waar met een nieuwe zaak die de welklinkende naam Ristorante Guzzi zal krijgen. “Er moet een einde komen aan een avontuur om het volgende te beginnen”, vertelt Felice Miluzzi.